Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 14:17, 02 sty 2018

Bogdzia napisał(a)
Cudna masz choinkę i wogóle zawsze pieknie u Ciebie, bardzo dbasz o wygląd i nastrój to jest cudowne jak wspaniale to robicie.Wszystkiego najlepszego.

Bogdziu, Twoje słowa to jak medal i odznaka dla nas.
Pszczelarnia 14:22, 02 sty 2018

vita napisał(a)

Bożykwiaty u mnie rosną bezproblemowo, od wielu lat. Nie wiem czy się wysiewają, jakoś się im nie przyglądam, z wyjątkiem pory kwitnienia.
Wiele bym dała, aby storczyki gruntowe, tak jak bożykwiat się zachowywały

Jesteś! Jak to dobrze wywołać wilka z lasu ... .
Anda 14:28, 02 sty 2018

Właśnie obejrzałam fotki choinki. Rzeczywiście śliczna. Bombki podziwiałam już u Gabrysi, Miry, a teraz u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
magnolia 15:00, 02 sty 2018

dzięki Ewo.
Fajnie, będę w takim razie siać w sobotę bozykwiaty.
Zobaczymy czy wykiełkują
yolka 15:47, 02 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Idę obejrzeć, bo chyba będzie mi przypominała choinkę z opowieści mojej mamy.

Choinka niestety plastikowa...
AniMa 10:24, 03 sty 2018

Ewuniu wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.
Cudowna choinka i pozostale ozdoby. Uwielbiam takie bombki

Pszczelarnia napisał(a)

Ta bombka jest z nowszych (dokładnie kupiona w 1999) ale wiernie odtworzona na wzór starych, tych z lat 30-ych XX wieku.

Kolekcje bombek ... - ja na każdym opakowaniu piszę sobie datę zakupienia, otrzymania (etc.). Po latach widać, ile ich przybyło w danym roku i jakie były moje wybory estetyczne w danym sezonie.

Zbieram i dokupuje ładne bombki od momentu urodzenia dziewczyn ale coś tak genialnego nie przyszło mi do glowy aby je opisywac datą zakupu. Mus to zmienic

Śliczne ciemierniki będą kwitły?
Bogdzia 11:46, 03 sty 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Bogdziu, Twoje słowa to jak medal i odznaka dla nas.

Na jedno i drugie zasługujecie, wspaniałe są te Wasze klimaty a my tez troche z tego korzystamy i to też jest wspaniałe.
Kasia_CS 13:11, 03 sty 2018

Obejrzałam wczoraj Maję z Twoim udziałem i jestem zauroczona a jeszcze widząc ile się zmieniło od tamtej pory, tym bardziej mnie zachwyca Twoje podejście do tego Waszegob miejsca na ziemi w zgodzie z naturą
Gosialuk 19:14, 03 sty 2018

Ewo przeczytałam Twój post u Sylwii o zasłonach przeciwwietrznych i tak nasunęło mi się pytanie. Będę przesadzała winogrona w miejsce słoneczne, ale bardziej narażone na wiatry. Osłona musiałaby być od strony południowej i częściowo zachodniej. Żeby nie zabierać słonka, to nie mogłaby być wysoka, a żeby chroniła przed zimnymi wiatrami, to pewnie tylko zimozielona. Przyszła mi na myśl choina kanadyjska, ale może polecasz coś innego? Od winogron mogę się odsunąć ile chcę.
Margarete 22:22, 03 sty 2018

Choinka u ciebie klimatyczna, kolorowa - takie lubię. No i zawieszka w kształcie słoika z miodkiem też musi być - jak to w Pszczelarni
Śliczne dekoracje przed wejściem - klimatyczne miejsce tworzysz Ewo o każdej porze roku
Buziaki i życzenia noworoczne zostawiam - udanego że wszech miar 2018 !