Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gosialuk 16:58, 15 lut 2018

Zapraszamy do Rzeszowa. Zorganizujemy wycieczkę. Jak ktoś nie chce czekać do jesieni, to wiosną kwitną azalie.
anka_ 17:27, 15 lut 2018

Nawet nie wiesz Gosiu z jaką chęcią bym pojechała. Na azalie i piwonie. Zeszłoroczna wizyta w Bolestraszycach i wiedza Mariusza zrobiły na mnie ogromne wrażenie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 17:50, 15 lut 2018

anka_ napisał(a)
Ewo wiem z Agaty wątku, że zastanawiasz się nad dereniami. Może się przyda ...

A swoją drogą to bardzo bym chciała kiedyś pojechać na bolestraszyckie świeto derenia.

Aniu - Kusicielko, chyba będę musiała zaprosić gości do ogrodu na jego przemeblowanie. Gdzie ja wcisną moje chciejstwa? Użyteczne jednak.

Co wyrzucić?

Mam już 2 jadalne (ale ja jak lubię jakieś krzewy, to nie umiem się oprzeć im), jeden po latach jest w cieniu ale nie wytnę, bo wiosenne kwitnienie jest urocze.

Myślę sobie, po co mi kolejne derenie dla ptaków? I tak myślę.
anka_ 18:09, 15 lut 2018

Ewo a ty owoców nie wykorzystujesz?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 09:45, 16 lut 2018

anka_ napisał(a)
Ewo a ty owoców nie wykorzystujesz?

Ptaki są szybsze, a zakładanie firanek na 2,5-3- metrowych krzewach to nie dla mnie.
10:27, 16 lut 2018
Pszczelarnia napisał(a)

Ptaki są szybsze, a zakładanie firanek na 2,5-3- metrowych krzewach to nie dla mnie.

u mnie teściowa czereśnie i wiśnie odziewa co rok ... patrze na to z usmiechem .....no ale ma po jednej wiec ...
sylwia_slomc... 10:33, 16 lut 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Aniu - Kusicielko, chyba będę musiała zaprosić gości do ogrodu na jego przemeblowanie. Gdzie ja wcisną moje chciejstwa? Użyteczne jednak.

Co wyrzucić?

Mam już 2 jadalne (ale ja jak lubię jakieś krzewy, to nie umiem się oprzeć im), jeden po latach jest w cieniu ale nie wytnę, bo wiosenne kwitnienie jest urocze.

Myślę sobie, po co mi kolejne derenie dla ptaków? I tak myślę.

Ewka dla atrakcji wizualnych, a ze ptaki skorzystają na tym to tym lepiej...może przy większej ilości owoców i Ty się zdążysz załapać
asica 18:20, 16 lut 2018

Piękna ta kompozycja.
Ewo rozpoczełaś wysiewy?. Ja dziś wysiałam pomidory. Jutro resztę.
Pszczelarnia 22:08, 17 lut 2018

Wysiałam tylko arcydzięgle (mrożą się w doniczkach na dworze), świecznicę 'Brunette' i mikołajka 'Silver Ghost'. Pomidory na początku marca a cała reszta kwiatków ok. 20-25 marca. Sałaty i nowalijki też tak na początku marca, czyli lada moment.

Kasik 07:50, 18 lut 2018

Wiosna wielkimi krokami idzie-
Wysiewy rozpoczęte i plany w głowie kiełkują.

Ja już o niczym nie marzę- chciejstw nie mam. Po prostu jak mnie coś zachwyci to znajdę dla niego miejsce, ale przemeblowań na tą chwilę nie planuję.
Lenia mam i tak na razie będzie.