Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

roma2 13:48, 06 kwi 2018

Bazylię siałam i ja z powodzeniem . A to wcale (powodzenie) nie jest oczywiste w moim przypadku. Ewo, czy "coś" co zrobiło kopce (mniejsze, niż kret)i od kopca do kopca widoczna wybrzuszona ścieżka, po czym zanika gdzieś (czytaj w rabatach)to może być karczownik? Dodam tylko, że wyjęłam z ziemi bezkorzenny patyk jabłoni ozdobnej i rozchodnik wisiał w powietrzu na jakichś czterech korzonkach? A środek zżarty.
anabuko1 13:57, 06 kwi 2018

Ja tylko dwie sadzonki kupuję Bazyli.Wysadzam w maju do gruntu.
I tyle mi wystarczy.
Pozdrawiam cieplutko
Waclaw 20:18, 06 kwi 2018

roma2 napisał(a)
Bazylię siałam i ja z powodzeniem . A to wcale (powodzenie) nie jest oczywiste w moim przypadku. Ewo, czy "coś" co zrobiło kopce (mniejsze, niż kret)i od kopca do kopca widoczna wybrzuszona ścieżka, po czym zanika gdzieś (czytaj w rabatach)to może być karczownik? Dodam tylko, że wyjęłam z ziemi bezkorzenny patyk jabłoni ozdobnej i rozchodnik wisiał w powietrzu na jakichś czterech korzonkach? A środek zżarty.

Bardzo prawdopodobne, że to karczownik. Nie lubię ich bo większość jabłonek pozjadały. Tak jak opisałaś: bezkorzenne pnie zostają. Ale ja im wkrótce dam! Oj dam.
20:33, 07 kwi 2018
byłas w Pszczynie mogłas trąbić ...może bym dojechała wreszcie )) ....bp mnie aż zawstydziłaś bo ja mam jakies 40km i planuje tam wycieczkę chyba z trzeci rok jak nie więcej ...i nie wiem dlaczego tak jest że im dalej tym bardziej sie przykładamy o realizowania planów wycieczkowych ...a jak blisko to sie ciągle odwleka
rozajerycha 22:22, 07 kwi 2018

Pozwolono Ci Ewciu tak fotografować te donice i inne ?
Do Kozłówki zabrała mnie kiedyś Tyna,tak szybko oprowadzają po salach ,że człowiek nic nie może zobaczyć
Różanka pachnąca za to była .
Pozdrawiam Pszczółko.
Milka 17:03, 09 kwi 2018

Te donice, to dzieła sztuki
Ale na zewnątrz to jednak albo betonowe albo włókno, ceramiczne rozlatują się z czasem, nie wypalają jak trzeba gliny, tak sobie myślę.
Przeczytaj PW, może cię to zainteresuje
Pszczelarnia 20:44, 10 kwi 2018

rozajerycha napisał(a)
Pozwolono Ci Ewciu tak fotografować te donice i inne ?
Do Kozłówki zabrała mnie kiedyś Tyna,tak szybko oprowadzają po salach ,że człowiek nic nie może zobaczyć
Różanka pachnąca za to była .
Pozdrawiam Pszczółko.

Martuś, można fotografować - byle bez błysku. Tylko kapcie trzeba wkładać, choć są osoby, które nie muszą .
Pszczelarnia 21:11, 10 kwi 2018

Przed domem, od strony ogrodu

Pszczelarnia 21:15, 10 kwi 2018

I krokusy - dopiero w tym roku jakoś je widać

Pszczelarnia 21:17, 10 kwi 2018

I chciałabym pokazać coś jeszcze ale niechcący zdjęcia zrobiły mi się jako RAW - jak można je free przekonwertować? Ktoś wie?