Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 02:52, 24 kwi 2018

Z prac wiosennych:

przeryłam zielnik, odmładzając zioła, obwódki bukszpanowej nie zdążyłam ściąć a teraz już za późno, bo są młode przyrosty i będzie kwitnął

Widać, że hybrydowy ciemiernik się wysiał

I posadziliśmy kolejną przegrodę z cisa:

Pszczelarnia 03:05, 24 kwi 2018

Acha, oczywiście sadzimy 2 nowe magnolie, bo eM. jest wielkim ich miłośnikiem.

Pszczelarnia 03:15, 24 kwi 2018

Zostawiam bukiecik

Tulipany na kwiat cięty rosną przy hałdzie obornika

Te przekwitają, były fajne:

bacowa 06:27, 24 kwi 2018

Cześć Ewa , widzę że masz szklarenkę. Jaką ona ma powierzchnię ? ,tak zgrabnie wygląda.Właśnie kupiłam szklarnie i jest w trakcie składania .Cały czas się biję z myślami czy pow. 10 m2 to jest akurat. Na razie położony jest fundament i jakaś taka mała mi się wydaje. Apropos fundamentu, czy macie betonową podmurówkę pod szklarnią?

Zalety własnej szklarenki oczywiście znam, kiedyś miałam działkę ROD i sporą folę na pomidory.
nawigatorka 07:36, 24 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Z prac wiosennych:

przeryłam zielnik, odmładzając zioła, obwódki bukszpanowej nie zdążyłam ściąć a teraz już za późno, bo są młode przyrosty i będzie kwitnął

Widać, że hybrydowy ciemiernik się wysiał

I posadziliśmy kolejną przegrodę z cisa:

Ewo jak robiliście te ścieżkę? To piskowiec dobrze widze? Na piasku, na suchym betonie? Na sucho?

makadamia 08:07, 24 kwi 2018

Ewciu, u Ciebie nieustająco można się zachwycać...
sylwia_slomc... 09:22, 24 kwi 2018

Bardzo mi się podobają łąki narcyzowe Żółte z różowym...też mam, w zeszłym sezonie mnie raziło, a teraz chyba się już przyzwyczajam
Pszczelarnia 09:46, 24 kwi 2018

nawigatorka napisał(a)
Ewo jak robiliście te ścieżkę? To piskowiec dobrze widze? Na piasku, na suchym betonie? Na sucho?

Asia, to są krawężniki granitowe z przedwojennej cukrowni. Sama przewoziłam i układałam: wykop z ubitą gliną, piasek albo taka jakby pospółka (resztki z układanej kostki) i nic więcej. Leżą same stabilnie, bo są potwornie ciężkie.
Pszczelarnia 09:51, 24 kwi 2018

bacowa napisał(a)
Cześć Ewa , widzę że masz szklarenkę. Jaką ona ma powierzchnię ? ,tak zgrabnie wygląda.Właśnie kupiłam szklarnie i jest w trakcie składania .Cały czas się biję z myślami czy pow. 10 m2 to jest akurat. Na razie położony jest fundament i jakaś taka mała mi się wydaje. Apropos fundamentu, czy macie betonową podmurówkę pod szklarnią?

Zalety własnej szklarenki oczywiście znam, kiedyś miałam działkę ROD i sporą folę na pomidory.

Cześć Ewo, ona ma chyba ok. 14 m2, z tym, że jest dość wysoka i to daje oddech. Mocowana jest na kotwy zalewane betonem. Nie ma fundamentu - betonowej podmurówki.
10 m2 to też już coś.
Pszczelarnia 09:51, 24 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bardzo mi się podobają łąki narcyzowe Żółte z różowym...też mam, w zeszłym sezonie mnie raziło, a teraz chyba się już przyzwyczajam

Jest to najmniej pracochłonna łąka.