Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

yolka 15:12, 25 kwi 2018

Ogród w nieustającej budowie sprawia, że bolą nawet najmniejsze kosteczki, ale uszczęśliwia wszystkie zakamarki duszy...
Pszczelarnia 23:13, 25 kwi 2018

mira napisał(a)
No można. Tulipanów przybyło. Ja swoje Purisima wczoraj ogłowiłam. U mnie tak gorąco i sucho - to wyjątkowy kwiecień.
Przeryty zielnik - gratuluję - muszę sie uczyć tego zielnika od Ciebie - ja w tym roku pokpilam i wsadzam tam różne kwiatki.
Relacja z Wojsławic to raj dla duszy zasmarkanej od upałów. Masz tam blisko wiec inspekcja co miesiąc konieczna.
Moje lilaki kwitną - bukiety mam razem z tulipanami - szok.

Pozdrawiam

Mira, znasz opowieść o góralu, co nigdy na Giewoncie nie był? "Po co pani, przeca ja go codziennie widzę." Gdybyż to bywanie w Wojsławicach takie proste było.... .

To mi się podobało.

Pszczelarnia 23:25, 25 kwi 2018

yolka napisał(a)
Ogród w nieustającej budowie sprawia, że bolą nawet najmniejsze kosteczki, ale uszczęśliwia wszystkie zakamarki duszy...

Dobrze jest poczuć zmęczenie. Wyłamana sztacheta - jeleń posilał się tulipanami i musiał zwiewać bez rozpędu.

Pszczelarnia 23:27, 25 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Taśmowa robota , fajne te dołki

eM. jest precyzyjny.

Pszczelarnia 23:29, 25 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
Ewo ty kobieta nie zmordowana ...zielnik twój jak zawsze budzi we mnie zachwyt ))

a sadzenie cisów mnie powaliło czym zrobiłas tak ładne i równe otworki ...wiertnicą????

Dziś zmordowana.

eM. zrobił swoim szpadlem, który nazywa łopatą.

Pszczelarnia 23:34, 25 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
U Ciebie tyle zakamarków - masz niezliczone przestrzenie patrząc po zdjęciach Muszę iść powąchać świdośliwę póki ma kwiaty, bo nawet nie wiedziałam, że pachnie Łąka narcyzów zapiera dech. Ach i ta sznurowa jabłonka zaskakująca - świetny efekt

(ps. co chwilę edytuję post, bo co chwilę przypomina mi się o czym chciałam napisać po Twoich zdjęciach ).

Ewo, chciałam wysiać łubin do gruntu, ale w sumie to nigdy nie siałam niczego jeszcze

Czy wkłada się nasionka do małych dołków czy wystarczy rozsypać je na rabacie i tyle? Nie wiem jak to się je zupełnie

Trzeba nasiona wetknąć w spulchnioną glebę (żeby ziemia je pokryła) i podlać, i pamiętać, że tam są posiane.

Tak to są przestrzenie spotęgowane przez lejowaty układ działki - 34 ary bez skarp i przedpłocia.

Np. za tymi śliwami ozdobnymi jest skarpa, strumień i sąsiednia działka.

Pszczelarnia 23:46, 25 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Łączka narcyzów zachwycająca. Może kiedyś też się takiej dorobię.

Pewnie, ze tak. Trzeba tylko zacząć, potem to już ich przybywa albo co roku coś tam się dokupi. Ostatnio sadziłam głównie białe.

A potem śmiało tnę je do wazonu.

Pszczelarnia 23:52, 25 kwi 2018

paniprzyroda napisał(a)

Schyliłam się nad narcyzami, powąchałam bukiecik...popatrzyłam na przemyślany ład i porządek w pokojach ogrodowych...

z innej beczki, gdzie trzymasz wszystkie kwiatowe siewki, doniczki z niespodziankami - doczytałam o hostach z niezapominajkami i konwaliami

Ład i porządek w pokojach , to chyba nie do końca u mnie.

Mariolu, odpowiem szczegółowo co do zaplecza, tylko uzupełnię materiał zdjęciowy.

Jeszcze niedawno cały ten stół był zastawiony doniczkami ale są okna dachowe, dobra temperatura - najlepsze miejsce do działań wczesnowiosennych.

Pszczelarnia 23:55, 25 kwi 2018

Urszulla napisał(a)

A te niskie różowe to co?

Twoje ogrodowe spektakle bardzo przyjemne. W tym roku najpiękniej kwitną drzewka. Też masz takie odczucia. Bo u siebie tak obsypanych kwiatami jabłoni nie widziałam a zapachu też nigdy nie czułam.

To magnolie siostry: Betty, Susan i Ann.

A u mnie oprócz sadu soulangeana kwitnie:

I jarząby są takie miękkie.

Pszczelarnia 00:01, 26 kwi 2018

Kawa napisał(a)
Ewuniu i ty narzekasz że u Ciebie wszystko w tyle??
piękne łączki narcyzowe..i warzywnika i reszta kwitnących drzewek super

Bardzo podoba mi cię zieleń cisów i zieleń jarzębów obok siebie.