Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 00:05, 26 kwi 2018

margaretka3 napisał(a)
Ewo, jakie cisy dosadziłaś? Baccatę?
Te przegrody mi się szalenie podobają.
Ewo, od piątku nie ma nowych jasnych gałązek na moich cisach. Gdyby miały grzyba, już by były kolejne uschnięte gałązki? Jak to wyglądało u Ciebie? Jak szybko pojawiały się nowe suche gałązki?

Nie tam akurat Hicksii, bo wcześniej sadzone też takie były. Ale baccata ładniejsza.

Zrobię zdjęcia moim, ja wkroczę z chemią jak się zmobilizuję.

Przegrody są fajne w rozlewającym się ogrodzie. Np. ta z graba dobrze chroni też przed przeciągami. Choć latem zasłania widok na strumień spod domu.

Pszczelarnia 00:08, 26 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zawsze się dziwię, kiedy wprowadzasz do ogrodu kolejny element, bo wydawało mi się, że już wszystko jest na swoim miejscu. I potem zaskoczenie- tak, to był wspaniały pomysł, świetnie się sprawdził.
Te przegrody znakomicie porządkują przestrzeń.
Ciekawa jestem efektu, jaki dadzą prowadzone na sznurku jabłonki.

W tamtym roku owocowały po raz pierwszy 4 jabłkami. To raczej tylko zaznaczenie warzywnika i frajda niż sad towarowy.

Pszczelarnia 00:12, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)
Magnolie...magnolie...i cisy i buki
Bardzo ogród się zmienił..
Warzywnik to chyba twój cud ogrodowy, nie ma tu pomyłek i przypadków

W warzywniku, gdzie co roku wszystko robi się od nowa trudno o pomyłki, chyba że znaczników przy pomidorach. Dlatego tak lubię warzywniki, wszystkie są ładne i rosną szybko.

Będzie kwitł a i laurowiśnie mają się lepiej niż myślałam, właściwie bez szwanku.

Pszczelarnia 00:17, 26 kwi 2018

Anda napisał(a)
Dzięki serdeczne Ewuś, to jest to.

Wiem, żeś różana ale do fotografowania róż jeszcze nie doszłam (niedawno je dopiero obcięłam), będzie poszycie wiosenne, choć drzewa jeszcze malutkie w tym miejscu.

Pszczelarnia 00:22, 26 kwi 2018

Tess napisał(a)

Chwast?

Zależy jak to go traktuje, ponoć kiedyś miał jakieś znaczenie użytkowe.

Zobacz PW.

A to sesleria Heuflera i trzmielina oskrzydlona, podobają mi się razem, też mogą być w poszyciu, do posiadania którego dążę.

Pszczelarnia 00:31, 26 kwi 2018

Niedługo majówka, trzeba wykonać rytualnego grila.
Pietruszka już gotowa.

mirkaka 05:28, 26 kwi 2018

Ewo, szukam magnolii Galaxy. Jak kwitnie w rzeczywistości, jaki ma pokrój kwiat regularny czy bałaganiarski, i jaka jest rzeczywista kolorystyka?

Pięknie u Ciebie, nie wiem co chwalić, wszystko trzeba, i przegrodę z cisów, i zielnik, łączkę narcyzową, a szczególnie widoczek na całość

U mnie narcyzy nie chcą rosnąć, mają w cebulach zawsze jakieś cieniutkie robale.
A marzy mi się ich łan, tak miała moja mama, pamiętam to z dzieciństwa, takie zwykłe białe, z przecudnym zapachem zawsze robiłam z nich bukiety do wazonu
nawigatorka 07:41, 26 kwi 2018

Rytualny grill podoba mi się. Wszak prawie wszyscy w tym kraju zaczynaja w weekend majowy sezon ogrodowy zawsze bawi mnie ile taczek naśle wyjeżdża bo ktoś przypomniał sobie ze cos u nieg rośnie
Znalazlas może Ewo fotki tego wykopu u siebie?
makadamia 08:16, 26 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Jakie ładne poletko brunnerowe
AgataP 09:59, 26 kwi 2018

Ewo bardzo mi się podoba przegroda cisowa... u mnie jeszcze jednej brakuje, może na jesieni posadzę z kopanego cisa. Jak żywopłot bukowy u Ciebie?
U mnie widzę, że sporo będę miała cięcia, dużo suchych gałązek, ale na każdym są miękkie pączuszki - znakiem tego przeżyły wszystkie. Czekam na ich piękny kolor.