Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Basilikum 07:44, 18 kwi 2018

Lusiu moja juz kwitnie, choc u mnie cieplej, wiec moze i Twoja jeszcze sie pokaze hmmm.

Kasiu ja mam betonowe skrzynie.
zawitka 08:27, 18 kwi 2018

Szklarnia i skrzynie to jest to co każdemu ogrodnikowi by się przydało ---ekstra.Ewa powiedz mi czy słoneczniczek to roślina dwuletnia??? U mnie chyba wymarzła bo mam pusto w tym miejscu .Nigdy go nie miałam .2 lata był taki piękny !!???
abiko 14:16, 18 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Jeśli nie ma w nich gniazd ...
A puściły już młode zielone przyrosty - jeśli tak to nie ciąć, poczekać aż zrobią się ciemno zielone i ciąć w czerwcu.

A jeśli jeszcze nie puściły (raczej nie puściły jeszcze, u mnie nie puściły), to ciąć i podlać nawozem do iglaków (coś z żelazem).

No właśnie nie puściły jeszcze specjalnie wczoraj patrzyłam. Ok to tnę.. chociaż trochę
ren133 14:34, 18 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)

A to ciemiernik z tej rabaty, lubi skorupki od jajek, podobnie jak i judaszowiec na tej rabacie.

Piękne te ciemierniki
Muszę swoim podsypywać skorupki żeby lepiej rosły
asica 22:14, 18 kwi 2018

Zrozumiałam Ewo , że masz przepiękną szklarenkę a pomidory stoją w domu, na parapecie? Koniecznie zanieś do szklarni. Po tygodniu ich nie poznasz. Szklarnia ma specyficzny mikroklimat; wystarczy odrobina słońca a jest nagrzana, i trzyma wilgoć. Pomidory rosną w niej jak szalone .
Mam jeszcze jeden sposób na nocny chłód. Ustawiam jakieś paliki i rozkładam na noc nad sadzonkami namiot z włókniny lub prześcieradła. I obowiązkowo śledzę prognozy.
Agania 10:07, 19 kwi 2018

Nadrobiłam zaległości, wiosna, praca i radość z wiosny czuję u Ciebie, masz ten klimat unikalny, że bajzelku nie dostrzegam, tylko profesjonalną pracę ogrodnika, u którego zawsze efekt murowany

Magnolie kwitną na całego...i u mnie pokaz
Anda 14:30, 19 kwi 2018

Ewuś, może rozpoznasz, co to
https://www.ogrodowisko.pl/watek/29-co-to-jest?page=13#post_7
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasiek 17:58, 19 kwi 2018

Pszczolko, mam szczepiona amanogawe z ktorej wyrasta...No wlasnie, co? Zapraszam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6483-bawarka?page=604#post_9
Mala_Mi 11:26, 21 kwi 2018

Pięknie może mieć każdy, ale nie każdy może mieć klimatycznie

Twój ogród ma to wszytko razem.. nawet bajzel jest wkomponowany że nie drażni

To się nazywa Ogrodniczkowanie przez duże O

Moja żółta to Yellow River A przynajmniej jako taka była kupowana.. specjalnie dla ciebie byłam wczoraj cykać foto, a potem goniłam na złamanie karku jak zwykle spóźniona .. Bieszczady o tej porze roku są cudowne Wogle nie czułam się jak w pracy A że sucho to dało sie pomykać autkiem a nie wszędzie na nogach.. a koleiny takie .. (foto do roboty by zobrazować dojazd .. inaczej nie uwierzą jak jest .. )

Pomykanie na nogach też było przyjemnością Do czasu jak coś w lesie zaszeleściło i pomknęło w siną dal...
Mysza 09:10, 23 kwi 2018

Ewa, śliczna wiosna u Ciebie.
Donice bardzo mi się podobają. Najbardziej lubię te leciwe hi hi.
W Anglii mają takie żonkilowe zawijasy, super to wyszło u Ciebie.
Szklarnia boska