Różanie i pachnąco. Open Arms zaciekawiła mnie, pokażesz kwiat w zbliżeniu?
Nazwami piwonii jestem uwiedziona pełen profesjonalizm w Twoim stylu Pokazanie bylinowej naparstnicy uświadomiło mi, że zakupiona przeze mnie w ub. roku i kwitnąca teraz to prawdopodobnie naparstnica Mertona Summer King
Nienormalne. Ale co zrobić? Mój już zakwitł. Jutro muszę mu obciąć pąk kwiatowy. Dosiewałam buraczki, pietruszka wzeszła tylko naciowa, szpinak błyskawicznie wybił w kwiatostan. Selery, pomidory, pory, cukinie i dynie rosną pięknie.
Pierwszy raz w życiu widziałam mszyce w irysach syberyjskich. Susza okropna.
Róże masz piękne nad wyraz, a otoczenie szklarenki jest już mocno zadomowione.
Pomidorki u Ciebe już kwitną a moje wsadzone do gruntu w duże dołki zaprawione kompostem i obornikiem mają po 10 cm. Te, które zostały w doniczkach są już prawie dwa razy wyższe.
Róże masz piękne. Przez te zdjęcia zaczynam się zastanawiać czy nie sadzić u siebie. A miało ich nie być... ehhh .
Ewuś łany jarzmiankowe cudowne u mnie warzywniak w tym roku wkurza mnie na maxa, grunt, że zarasta chwaściorami na potęgę, to tych warzyw tyle co kot napłakał... już miałam etap przeorania go i dania sobie spokoju w tym sezonie, ale póki co na razie przeszło i bujam się z plewieniem... piękne widoczki ogródkowe pokazujesz, buziaczki
Tytonie leśne i cały czas paprocie - choć jeszcze małe. Dookoła jest epimedium z naparstnicami bylinowymi. Będzie spokojne podszycie cienistego w założeniu zakątka a więc docelowo z fakturą liści i małym udziałem kwiatów w lecie.
Zakątek jest jeszcze niecienisty, bo 4 miłorzęby potrzebują jeszcze tak 4 lata do zbudowania cieniującej korony.