Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 22:32, 11 sie 2018

I bukiet adekwatny do sytuacji meteorologicznej

mira 22:42, 11 sie 2018

Jakaś nowa skrzynia? taka niebieska
bukiet cudowny - jakie tam kolory są - nasionka wysiałaś

u mnie polało ciut wielka ulga zrobiłam sobie wieczorem bukiet z nawłoci
a przed burzą zebrałam nasiona nagietków - zbierałaś już jakieś nasiona?
sierika 23:34, 11 sie 2018

Skrzynia rzuca się w oczy, lubię takie bukiety na równi z kwiatowymi.
Dzisiaj miesiąc opadów, niewiele było dni w tym czasie gdy nie widziałam deszczu, ulewy, burzy, ogród na tym korzysta choć sporo podpierania tylko pomidory niezbyt rade.
Ja juz zbieram nasiona......

nawigatorka 08:03, 12 sie 2018

Wanny podziwiam. Takich nie mam a bukiecik z makowej bardzo trendy bo to ostatnio modny dodatek florystyczny do bukietow pozdrawiam
13:46, 13 sie 2018
Anda napisał(a)
Dziękuję za fotki dzikiej marchwi. Chyba jednak wolę ją w białej odmianie.

Co do skrzyń rownież jestem za dołożeniem nowych.

W Holandii podobnie jak u nas, trawniki żółte, hortensje się ledwo trzymają. Bez podlewania ogrodu by już nie było.
Wiesz, że Oudolf zamyka po tym sezonie ogród?

zamyka ogród? ....Piet Oudolf ? ....to tylko potwierdza moja teorie.to pokazuje jak ogrodniczkowanie jest ulotne

od jakiegoś czasu nikomu nie polecam zakładać prywatnych wielkopowierzchniowych ogrodów o pow wiekszej jak 10arów które maja być utrzymywane 1-2 osobowo chyba ze taki ogród jest elementem lub dodatkiem do prowadzonej działaności gospodarczej lub generuje przychody które pozwalaja na jego utrzymanie

Anka MałaMi ma racje i tą mysl tez otwarcie głosze ze ogród to fnaberia i hobby które nalezy traktować jak kazde inne skarbonka bez dna ...wkładasz pieniadze realizujesz marzenia jestes szczesliwy ...ale jak przyjda turbulencje życiowe to nie lamentujesz .ze ogród znika i wchodzi w faze dzikiego parku....ogrodu nie można traktować jako stałego elementu krajobrazu który sie nie zmienia on sie bedzie zmieniał a bez opieki dziczał.

13:49, 13 sie 2018
Ewciu a tu Sarina Meijer

zobaczyłam ta fotkę to sobie przypomniałam twój trawnik.... 2 lata temu? był taki złociutki

https://www.instagram.com/p/BmQH2_uDk50/?hl=pl&taken-by=meijer5482

Anda 09:58, 14 sie 2018

eee_taam napisał(a)

zamyka ogród? ....Piet Oudolf ? ....to tylko potwierdza moja teorie.to pokazuje jak ogrodniczkowanie jest ulotne

od jakiegoś czasu nikomu nie polecam zakładać prywatnych wielkopowierzchniowych ogrodów o pow wiekszej jak 10arów które maja być utrzymywane 1-2 osobowo chyba ze taki ogród jest elementem lub dodatkiem do prowadzonej działaności gospodarczej lub generuje przychody które pozwalaja na jego utrzymanie

Anka MałaMi ma racje i tą mysl tez otwarcie głosze ze ogród to fnaberia i hobby które nalezy traktować jak kazde inne skarbonka bez dna ...wkładasz pieniadze realizujesz marzenia jestes szczesliwy ...ale jak przyjda turbulencje życiowe to nie lamentujesz .ze ogród znika i wchodzi w faze dzikiego parku....ogrodu nie można traktować jako stałego elementu krajobrazu który sie nie zmienia on sie bedzie zmieniał a bez opieki dziczał.

Zamyka dla odwiedzajacych, a nie dla siebie.

Ja nikomu niczego nie polecam, bo kazdy jest inny i kazdy decyduje za siebie i dla siebie. Przewaznie odwiedzam duze ogrody, powyzej 1000m2 i wlasciciele raczej nie narzekaja na ich wielkosc
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
10:47, 14 sie 2018
Anda napisał(a)

Zamyka dla odwiedzajacych, a nie dla siebie.

Ja nikomu niczego nie polecam, bo kazdy jest inny i kazdy decyduje za siebie i dla siebie. Przewaznie odwiedzam duze ogrody, powyzej 1000m2 i wlasciciele raczej nie narzekaja na ich wielkosc

wszystko jest super i ładnie pieknie jak nie ma życiowych turbulencji albo jak ma kto sie zajac ogrodem w razie takowych

owszem zieleń przy domu kazdy powinien miec i jakies kwiatki ...byle nie szmatka i żwirek

Toszka 21:13, 14 sie 2018

eee_taam napisał(a)

wszystko jest super i ładnie pieknie jak nie ma życiowych turbulencji albo jak ma kto sie zajac ogrodem w razie takowych

Idąc tym tokiem myślenia to po co jeść jeśli się w... khm, pójdzie do toalety?

Bez przesady. Znam ogrody rodzinne, ponad stuletnie, gdzie któreś pokolenie z kolei dba o niego. Polskie ogrody, zaznaczam.
22:10, 14 sie 2018
Toszka napisał(a)

Idąc tym tokiem myślenia to po co jeść jeśli się w... khm, pójdzie do toalety?

Bez przesady. Znam ogrody rodzinne, ponad stuletnie, gdzie któreś pokolenie z kolei dba o niego. Polskie ogrody, zaznaczam.

Super daj linki poogladam sobie☺

A napiszcie mi jak ćma u was ? Ponoć za rodki i świerki conica sie wzieła☹

Jak juz wszystko co zielone pozre to zrobie rabate Oudolfa ...wejde w nowa faze ....ogrod poczochrany tapir bez lakieru ...bo teraz mam wyczesany na zelu utrwalony bym powiedziała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies