Skrzynia rzuca się w oczy, lubię takie bukiety na równi z kwiatowymi.
Dzisiaj miesiąc opadów, niewiele było dni w tym czasie gdy nie widziałam deszczu, ulewy, burzy, ogród na tym korzysta choć sporo podpierania tylko pomidory niezbyt rade.
Ja juz zbieram nasiona......
zamyka ogród? ....Piet Oudolf ? ....to tylko potwierdza moja teorie.to pokazuje jak ogrodniczkowanie jest ulotne
od jakiegoś czasu nikomu nie polecam zakładać prywatnych wielkopowierzchniowych ogrodów o pow wiekszej jak 10arów które maja być utrzymywane 1-2 osobowo chyba ze taki ogród jest elementem lub dodatkiem do prowadzonej działaności gospodarczej lub generuje przychody które pozwalaja na jego utrzymanie
Anka MałaMi ma racje i tą mysl tez otwarcie głosze ze ogród to fnaberia i hobby które nalezy traktować jak kazde inne skarbonka bez dna ...wkładasz pieniadze realizujesz marzenia jestes szczesliwy ...ale jak przyjda turbulencje życiowe to nie lamentujesz .ze ogród znika i wchodzi w faze dzikiego parku....ogrodu nie można traktować jako stałego elementu krajobrazu który sie nie zmienia on sie bedzie zmieniał a bez opieki dziczał.
Ja nikomu niczego nie polecam, bo kazdy jest inny i kazdy decyduje za siebie i dla siebie. Przewaznie odwiedzam duze ogrody, powyzej 1000m2 i wlasciciele raczej nie narzekaja na ich wielkosc
A napiszcie mi jak ćma u was ? Ponoć za rodki i świerki conica sie wzieła☹
Jak juz wszystko co zielone pozre to zrobie rabate Oudolfa ...wejde w nowa faze ....ogrod poczochrany tapir bez lakieru ...bo teraz mam wyczesany na zelu utrwalony bym powiedziała