Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 22:18, 03 gru 2012

Leido! Jak miło Cię widzieć! Sąsiad ma poletko wierzby (energetycznej), zima długa, kołki w szopie. Ale w towarzystwie raźniej się plecie. To te warsztaty Haniu może urządzimy u nas? Powiedz, gdzie tyle ostrokrzewu narwałaś? W tamtym roku derenia przytachałaś.

A ja się muszę przyznać, że byłam na koncercie Starego Dobrego Małżeństwa. "Bieszczadzkie anioły..." chodzą mi po głowie.
ana_art 22:26, 03 gru 2012

Ewcia strasznie mi się podobają te wiklinowe kule. Mam pomysła na nie u siebie więc zmałpuję!
Mala_Mi 22:41, 03 gru 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Leido! Jak miło Cię widzieć! Sąsiad ma poletko wierzby (energetycznej), zima długa, kołki w szopie. Ale w towarzystwie raźniej się plecie. To te warsztaty Haniu może urządzimy u nas? Powiedz, gdzie tyle ostrokrzewu narwałaś? W tamtym roku derenia przytachałaś.

A ja się muszę przyznać, że byłam na koncercie Starego Dobrego Małżeństwa. "Bieszczadzkie anioły..." chodzą mi po głowie.

Ależ Ci zazdraszczam Uwielbiam SDM
ana_art 22:58, 03 gru 2012

co do plecienia wikliny, to kiedys moj dziadek plótł różności. Pamiętam, że robił formy i moczył wikline by łatwiej było ją wyginać. Niestety dziadka już nie ma...
Pszczelarnia 23:10, 03 gru 2012

I ja sobie zazdraszczam tych połonin, traw, czerwieni wrześniowych - ale tylko w myślach, na razie (i planach).
Martek 23:45, 03 gru 2012

http://youtu.be/4u0PJ9g50bs
monteverde 00:55, 04 gru 2012

U nas na Ogrodowisku jeszcze w tamtym roku była Ewa z Pogrodzia k/ Elbląga, pamiętacie wystawiała różne rzeczy z wikliny na pewno się na wyplataniu dobrze zna, muszę zobaczyć co z nią może u niej jakieś warsztaty wiosna by się zorganizowało
Pszczelarnia 01:49, 04 gru 2012

To jeszcze raz wiklinowe ule, przepraszam KULE:

Mariusz 06:02, 04 gru 2012

Witaj
Identyczne wiszą w Arboretum w Bolestraszycach, wczoraj zahaczyłem fotografią o ten temat (przyznam, że z myślą o waszej toczącej się dyskusji ), ale niestety do owych "kulek wiklinowych " nie dogrzebałem się w galerii - dzisiaj będę szukał dalej. Tak naprawdę nazwy różnych plecionek z wikliny, każdy interpretuje inaczej, i trudno powiedzieć czy artysta je lubi.
Te Ewo podobne do Twoich, a wiszące w honorowym miejscu w bolestraszyckim ogrodzie, bo w magnoliach, turyści najczęściej nazywają kulami z wikliny, są też gruszki na wierzbie i wiele innych.
W ogrodzie w którym są pszczoły i wiklina, z przyjemnością deklaruję liczne wizyty.
Mam też zdjęcia płotków wiklinowych z Sanoka, ale muszę uruchomić drugie pudło.
Pozdrawiam cieplutko
https://www.ogrodowisko.pl/watek/582-arboretum-bolestraszyce?page=4
http://www.bolestraszyce.com/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=93
Mala_Mi 19:29, 04 gru 2012

Oj mój dziadek też wyplatał z wilkiny rożne kosze, koszyki... i był rzut beretem od Any Art.....

A w Bolestraszycach najbardziej mi sie właśnie podobały wiklinowe rzeźby... i lelije wodne