Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 19:48, 21 lis 2014

Maj 2014.

Pierwszy łykend maja: temperatura +2, pada śnieg z deszczem a my musimy natychmiast zobaczyć Wojsławice:

mira 19:48, 21 lis 2014

Ewa piękny serial i niech trwa... takie seriale to można oglądać i co chwilę biję brawo i podziwiam ogrom pracy na różnych frontach, tak potrzebną energię staram się jakoś tu na kanapę przygarnąć bo zawstydza mnie moja mierność

coś mi się zdaje, że praca w tym sezonie, zmiany, nasadzenia dadzą już wymierne efekty w kolejnym roku

u mnie kościółek obsadzony lipami bardzo starymi
jak lubisz barok tu tu
http://www.tarnow_terlikowka.diecezja.tarnow.pl/

dziękuję za Twój serial

Pszczelarnia 19:59, 21 lis 2014

Przyjechała dębowa pergola:

Kwitnie sad:

Warzywa posiane:

Dosadzam cisy:

Pszczelarnia 20:23, 21 lis 2014

Kończymy prace przy kościele.
Pełna harmonia:

monteverde 20:49, 21 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Kończymy prace przy kościele.
Pełna harmonia:

świetne te łupki z napisami roślin no i dla potomnych tabliczka zostanie pozdrówka
Pszczelarnia 20:58, 21 lis 2014

W naszej ekipie pracuje 2 działkowiczów. Pan Stanisław i sławny na całą okolicę "Balanga". Pan Stanisław wie, jak zaprawiać ziemię obornikiem. Balanga ładuje, pan Stanisław - wiekowy ale krzepki emeryt - dowozi i rozrzuca lub ściółkuje.
Balanga - postać wpisana w nasz uzdrowiskowy krajobraz - donosi łom, łopaty, szpadle, czasami znika ale pojawia się zawsze wtedy, kiedy nie ma komu wywieźć gruzu na wysypisko i ... resztkami sił wywozi!

Panowie mieszkają w wielkim stylowym wielorodzinnym domu, każdy ma swoje mieszkanie i swój balkon ale razem uprawiają działkę.

Ich ogródek działkowy jest cudowny, myślę, że Panowie i tenże ogródek spodobałyby się Geoffowi Hamiltonowi.
Na działce są grządki z warzywami. Są łuki różane, dookoła naturalnie rosną rhododendrony, na obrzeżach pełno kwiecia, pozyskuje się deszczówkę, tworzy własną próchnicę. Działkowicze nasi mają w swym ogródku od dawna hortensję "tą co w kule kwitnie", łany ciemierników i narcyzów. Zobaczcie:

Pszczelarnia 20:59, 21 lis 2014

W międzyczasie zdarzyło mi się to:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1027-pszczelarnia?page=714
monteverde 21:06, 21 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
W naszej ekipie pracuje 2 działkowiczów. Pan Stanisław i sławny na całą okolicę "Balanga". Pan Stanisław wie, jak zaprawiać ziemię obornikiem. Balanga ładuje, pan Stanisław - wiekowy ale krzepki emeryt - dowozi i rozrzuca lub ściółkuje.
Balanga - postać wpisana w nasz uzdrowiskowy krajobraz - donosi łom, łopaty, szpadle, czasami znika ale pojawia się zawsze wtedy, kiedy nie ma komu wywieźć gruzu na wysypisko i ... resztkami sił wywozi!

Panowie mieszkają w wielkim stylowym wielorodzinnym domu, każdy ma swoje mieszkanie i swój balkon ale razem uprawiają działkę.

Ich ogródek działkowy jest cudowny, myślę, że Panowie i tenże ogródek spodobałyby się Geoffowi Hamiltonowi.
Na działce są grządki z warzywami. Są łuki różane, dookoła naturalnie rosną rhododendrony, na obrzeżach pełno kwiecia, pozyskuje się deszczówkę, tworzy własną próchnicę. Działkowicze nasi mają w swym ogródku od dawna hortensję "tą co w kule kwitnie", łany ciemierników i narcyzów. Zobaczcie:

świetny maja ogród i ciężki do uprawy choćby przez tą pochyłość ale ładnie zrobione murki i nasadzenia a ile narcyzów szacun dla obu Panów
Gardener27 21:07, 21 lis 2014

Powoli mamy martwy sezon w ogrodzie ale dzięki większej ilości wolnego czasu można zrobić rekonesans w zdjęciach i wrócić do tych wspaniałych chwil jakie mieliśmy w tym sezonie Z prawdziwą przyjemnością oglądam Twoje ogrodowe i nie tylko poczynania Pozdrawiam
Bogdzia 21:07, 21 lis 2014

Ewo pięknie, czekam na kontynuacje.Pozdrówka.