Sylwia od strony północnej ja bym posadziła hosty i rozaneczniki, moje ulubione krzewy zaraz po hortensjach kosodrzewina w cień nie zabardzo,ona lubi stanowisko słoneczne tak jak sosny.
Hejka Monia, mamy obie za dużo trawnika, będziemy razem obmyślač jak mężów przekonać
Dziękuję za miłe słowa, chociaż Ty masz bardziej już zaawansowany ogród, mój dopiero raczkuje albo nawet pełza
Ja mam podobną rabatę i na niej bukszpany,białe róże/dają radę/,żurawki,turzyce zielone a nawet berberys czerwony kolumnowy.Stipy i werbena patagońska także tam rośnie...eksperymentuj ,najwyżej przesadzisz
Aha runianka nie lubi kory i weż pod uwagę właśnie brak słońca,aby tą rabatę rozświetlić białym kolorem albo jeśli lubisz żółtym
Ojeju, to co tam dać zamiast kory?
Tak coraz intensywniej myślę nad bukszpanową, niską obwódką - nada się tam pod skarpę?
Z tego żółtego - żurawki i hosty załatwiają sprawę rozświetlenia rabaty, czy to za mało?
Sylwia, Twoja skarpa moją północno-wschodnią przypomina. W sumie to bardziej taki taras wokół domu ze spadkiem. Mam podobnie i też myślę, co z tym zrobić
Z tej strony jest bardzo łagodna ta skarpa, natomiast od południa jest już większa (mamy działkę że spadkiem), ale nadal nie jest to aż taka skarpa, jak mają dziewczyny ale tamtą stroną działki na razie w ogóle się nie chcę zajmować, wystarczy że muszą na nią patrzeć jak idę do warzywnika albo do psów...
A masz jakikolwiek pomysł na tę swoją skarpę? Ty na pewno prędzej wpadniesz na coś To bym zgapiła