Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Niby ogródek pszczółki Majki

Niby ogródek pszczółki Majki

Monika83 16:18, 28 cze 2020

Sylwia od strony północnej ja bym posadziła hosty i rozaneczniki, moje ulubione krzewy zaraz po hortensjach kosodrzewina w cień nie zabardzo,ona lubi stanowisko słoneczne tak jak sosny.
Monika83 16:22, 28 cze 2020

Ja mam posadzone od strony północnej hortensje ogrodowe i hosty ale mają więcej słońca bo od rana do 11 a potem już cień.
SylwiaBe 16:34, 28 cze 2020

Monika83 napisał(a)
Sylwia od strony północnej ja bym posadziła hosty i rozaneczniki, moje ulubione krzewy zaraz po hortensjach kosodrzewina w cień nie zabardzo,ona lubi stanowisko słoneczne tak jak sosny.

Ok, kosodrzewina wykreślona
SylwiaBe 19:12, 28 cze 2020

mmonnicca_mK napisał(a)
Hej! Melduję się u Ciebie dziewczyno idziesz jak burza, rabaty pięknie rosną i nasadzenia bardzo w moim guście

Hejka Monia, mamy obie za dużo trawnika, będziemy razem obmyślač jak mężów przekonać
Dziękuję za miłe słowa, chociaż Ty masz bardziej już zaawansowany ogród, mój dopiero raczkuje albo nawet pełza
sylwik69 22:07, 28 cze 2020

Monika83 napisał(a)
Ja mam posadzone od strony północnej hortensje ogrodowe i hosty ale mają więcej słońca bo od rana do 11 a potem już cień.

Ja mam podobną rabatę i na niej bukszpany,białe róże/dają radę/,żurawki,turzyce zielone a nawet berberys czerwony kolumnowy.Stipy i werbena patagońska także tam rośnie...eksperymentuj ,najwyżej przesadzisz
Aha runianka nie lubi kory i weż pod uwagę właśnie brak słońca,aby tą rabatę rozświetlić białym kolorem albo jeśli lubisz żółtym
SylwiaBe 22:42, 28 cze 2020

sylwik69 napisał(a)

Ja mam podobną rabatę i na niej bukszpany,białe róże/dają radę/,żurawki,turzyce zielone a nawet berberys czerwony kolumnowy.Stipy i werbena patagońska także tam rośnie...eksperymentuj ,najwyżej przesadzisz
Aha runianka nie lubi kory i weż pod uwagę właśnie brak słońca,aby tą rabatę rozświetlić białym kolorem albo jeśli lubisz żółtym

Ojeju, to co tam dać zamiast kory?
Tak coraz intensywniej myślę nad bukszpanową, niską obwódką - nada się tam pod skarpę?
Z tego żółtego - żurawki i hosty załatwiają sprawę rozświetlenia rabaty, czy to za mało?
kasia1 06:40, 29 cze 2020

Sylwia, Twoja skarpa moją północno-wschodnią przypomina. W sumie to bardziej taki taras wokół domu ze spadkiem. Mam podobnie i też myślę, co z tym zrobić
SylwiaBe 08:24, 29 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Sylwia, Twoja skarpa moją północno-wschodnią przypomina. W sumie to bardziej taki taras wokół domu ze spadkiem. Mam podobnie i też myślę, co z tym zrobić

Z tej strony jest bardzo łagodna ta skarpa, natomiast od południa jest już większa (mamy działkę że spadkiem), ale nadal nie jest to aż taka skarpa, jak mają dziewczyny ale tamtą stroną działki na razie w ogóle się nie chcę zajmować, wystarczy że muszą na nią patrzeć jak idę do warzywnika albo do psów...
A masz jakikolwiek pomysł na tę swoją skarpę? Ty na pewno prędzej wpadniesz na coś To bym zgapiła
SylwiaBe 19:10, 29 cze 2020

O maaaa... I znowu burza, dobrze, że zdążyłam warzywnik wypielić, tzn prawie cały jak przestanie padać i będzie w miarę jasno to pokażę co nieco
Ivo 20:29, 29 cze 2020

Czyli czekamy od rana na focie