Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 22:38, 13 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Myślę , że one wyglądają ok moje roczniaki też nie są super gęste. Ale nadrobią latem

Uspokoiłaś mnie Wiolu
Wiaan 22:44, 13 kwi 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aneta

Tak wszystko wyczyszczone jak to ci się udaje.
Szczerze to ja jeszcze czyścić nie mogę bo u mnie opoznienie wiosny ze względu na duże mrozy a później obfite opady śniegu.

Wiem że masz zarys ogrodu rozpisany na rośliny obym ja tak mogła ją tompchambgdzie się da i mam galimatias mój

Pozdrawiam

Elu super, że zajrzalas sama nie wiem jak mi się udało wysprzatac bo czasu mam jak na lekarstwo. Ogród też nie jest duży więc jest łatwiej robię na raty, dzisiaj po pracy przycięłam kilka bukszpanów, cisy i takie tam, wyszłam doslownie na 2,5 godziny.
Pozdrawiam
Wiaan 22:46, 13 kwi 2022

Nowa12 napisał(a)
Seslerie tak teraz wyglądają. Zobaczysz jakie w sezonie będą potwory . Kostrzewy jednak lepiej ciąć. Ja zawsze tnę bo są brzydkie po zimie i chyba wyczesywanie niewiele by dało.

Korciło mnie dzisiaj przyciąć kostrzewy ale chyba jest już za późno na nie. W ubiegłym roku eMuś przyciął na krótko i były jak nowe. Na seslerie czekam cierpliwie
Wiaan 22:53, 13 kwi 2022

Trawka się zieleni i skosić by się przydało
Dziś bawiłam się w cięcie, kulki bukszpanowe teraz można pokazać, jalowiec formowany też poszedl w ruch, przy nim rosną tulipany sadzone w kwadraty, nie mogę się doczekać bo czadowe kolory były na zdjęciu

Wiaan 22:56, 13 kwi 2022

Coś niedobrego dzieje się z azalią, ma paki ale liście nie wiem czy zmarzły, czy co się z nimi stało, jakiś bialy nalot, pierwsze widzę.

Wiaan 22:58, 13 kwi 2022

Na szczęście magnolia się budzi

Nowa12 23:39, 13 kwi 2022

Ale zabezpieczyłaś podłoże przy cięciu bukszpanów. Mnie jakoś nigdy się to nie udaje.
Dziwne z tą azalią. Raczej chyba nie przymrozki bo przecież japońska jest zimozielona i wytrzymuje większe mrozy. No i ten nalot. Mam azalie i nie miałam nigdy takich objawów. Sama jestem ciekawa co to może być.
Martka 09:36, 15 kwi 2022

Wiaan napisał(a)

Wtedy będzie okazja na róże i myślałam o munstead wood - zobaczę jak z nią będzie na różance bo sadziłam dopiero latem zeszłego roku. Tutaj jest bardzo dużo słońca i ciepło.

Munstead wood nie będzie tu dobrze, ona akurat nie przepada za pełnym słońcem. Milunia poleciła mi Ascot i jestem z niej bardzo zadowolona, kolor buraczkowej czerwieni. Z ciemniejszych zerknij na róże Tantau, Soul, https://www.rosen-tantau.com/rose-soul/ lub Anuschka https://www.rosen-tantau.com/rose-anuschka/
Mnie osobiście zachwyca ta Soul. Magleska ją ma chyba.

Strzyżenie w pelerynie, profesjonalnie, podziwiam, mnie podobnie jak Adze nie udaje tak ładnie przygotować frontu robót
Wiaan 16:21, 15 kwi 2022

Dziewczyny kupiłam taką dużą plandekę w Lid.. pocielam sobie na mniejsze kawałki i ponieważ nie znoszę sprzątać w kamieniach to przy cięciu bukszpanów zawsze tak zabezpieczam
Wiaan 16:31, 15 kwi 2022

Marta może zrobimy tą podwyższoną rabatę niebawem jak czas pozwoli, jak nie to dopiero jesienią bo muszę wysadzić rosliny. Nie ma tam dużo miejsca, jest to rabata przy wejściu więc chciałabym aby była elegancka.
Zostawiłabym bukszpany bo super tutaj rosną, do tego chciałabym różę i niskie trawy. Myślałam bardziej o kolorze róż coś z fioletów w połączeniu z kremowym. Nie może wpadać w czerwień Munstead brałam pod uwagę ze względu na zapach
Ciekawe czy Lavender Ice dałaby radę, katalpa daje trochę cienia.