Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Martka 21:22, 06 kwi 2022

Aneta, pisz, jaki kolor chcesz na front i jedziemy z pomysłami możesz na nas liczyć 
Zawsze będę powtarzać z wdzięcznością, że róże wpuściłam do ogrodu dzięki Miluni, zdaje się, że i u Ciebie była sprawczynią zamieszania To łączy nasze ogrody.
Ja osobiście lubię różowe i buraczkowe Ale też skusiły mnie klimaty pomarańczowo-herbaciane. W innych ogrodach na rabatach - lubię czerwone Takie mam rozdwojenie jaźni różanej.

Judith, oczywiście, powody są ewidentne Uważam, że to bardzo ważne, by potrafić cieszyć się z efektów swojej pracy, doceniać samych siebie i siebie wzajemnie, to podstawa!

Agatorek 00:19, 07 kwi 2022

Metamorfozy wbijające w fotel .

Pięknie wyglada Wasz ogród. Jest bardzo wycacany
Wiaan 08:16, 08 kwi 2022

Pamiętacie jak rozkminiałam doniczki na zioła. Jeszcze nic nie wybrałam. Mam u siebie technoratan i jeszcze taka mi się podpowiedziała, może by była ok. Zależy mi aby się nie schylać po te ziółka i postawiłabym ją pod zadaszeniem aby mi nie zalewało podczas deszczu. Mam podobną z tyłu domu z cisami i też z takiego materiału z bukszpanami.

https://jysk.pl/ogrod/donice-ogrodowe/donica-stokkand-s30xd83xw60-czarny?gclid=Cj0KCQjwl7qSBhD-ARIsACvV1X0Rz4DTkRt7E122OgmpagvyQWy8fNggx-4DKw3xCIweJ6jy6dGrxJwaAr7FEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Takie mam technoratanowe

Jeszcze takie robione na zamówienie, kiedyś domówię jeszcze na nowy taras,ale teraz czeka się na nie kilka miesięcy

edi75 08:47, 08 kwi 2022

Zdjęcia przed i po...rewelacyjne zmiany
Wiaan 16:08, 09 kwi 2022

Brakuje mi kwiatów hortensji ogrodowej, moje w ogrodzie nie wiem jakie będą w tym roku więc zakupiłam sobie do kuchni taką małą słodycz

Wiaan 16:55, 09 kwi 2022

Pamiętacie rabatę, którą stworzyłam jesienią nie jest jeszcze wysciolkowana i wszystkie roślinki mają się dobrze. Cebulowe też ładnie się zapowiadają. Teraz nie ma jeszcze uroku bo jest nieskończona ale już niedługo
Widzę że będzie można jeszcze coś dosadzic

Wiolka5_7 17:03, 09 kwi 2022

Piękna ta słodycz
Rabata świetnie wygląda
Wiaan 17:11, 09 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękna ta słodycz
Rabata świetnie wygląda

Wiolu dziękuję Mam pytanko jak duza rośnie sesleria jesienna na szerokość i hakonechloa greenhils?
Czy myślisz że sesleria w donicy też dobrze rośnie? Zasypalam Cię pytaniami
Wiolka5_7 17:15, 09 kwi 2022

Wiaan napisał(a)

Wiolu dziękuję Mam pytanko jak duza rośnie sesleria jesienna na szerokość i hakonechloa greenhils?
Czy myślisz że sesleria w donicy też dobrze rośnie? Zasypalam Cię pytaniami

Starsza kępa może mieć i 80 cm średnicy
Greenhills mam krótko,ale myślę, że jak to hakonki mała nie będzie też myślę , że może mieć ok.80cm średnicy.

Myślę, że sesleria spokojnie da radę w donicy
Wiaan 00:56, 11 kwi 2022

Judith napisał(a)

W temacie róż jestem zawsze za czerwonymi .
Przemiana spektakularna. Fajnie tak sobie pooglądać stare zdjecia, co? Ja tez to robię namiętnie i razem z mężem - jak już mówiłam kiedyś u siebie - gratulujemy sobie jacy jesteśmy świetni . Wy tez macie powody .

Tak zdjęcia są super wspomnieniem i materiałem porównawczym Mężuś chętniej będzie spełniał moje zachcianki ogrodowe po takich słowach dziękuję

Co do róż to ja z czerwonym właśnie nie bardzo, lubię białe, kremowe i wszelkie odcienie różowego.