Ja akurat lubię kulki Danica bo ładnie u mnie rosną, są żywozielone i nie trzeba ciąć aby rosły kuliście. Pod brzozami mam największe ale też najwcześniej sadzone. Hakonechloa aureola dopiero w cieniu ma piękny kolor, w słońcu jest bardziej wypłowiała.
Paska z katalpami nie zmieniam, jedynie dociągnę do brzozowej. Rośnie sobie zywopłot pod drzewami i tutaj nic więcej nie będzie. Trawnik w tym miejscu jest najładniekszy w całym ogrodzie i stanowi soczyste, piękne tło i kontrast od betonu i kamienia. Nadrzędne jest jednak zbieranie liści katalp, z trawnika łatwiej a one są niektóre formatu A3
Mój ogród jest mały i ja jednak jestem z tych co całkiem trawnika nie pozbyłabym się, jak jest ładny to tak samo dekoracyjny jak rabaty Syn i tak ubolewa, że jest go za mało
Mąż uważa, że brzoza w korze straci obecny urok. Nie wiem czy tak uważa, czy przytłacza go pozbycie się kamieni bo nie ma gdzie go wywalić. Fakt swój urok miała w żwirku jak był czysty a teraz to niekoniecznie taki jest
Brzoza miałaby swój urok nawet gdyby rosła w chwastach .
Bardzo Ci kibicuję w tej zmianie, bo mnie akurat ten kamień pod brzoza zgrzytał . Widok piękny i sterylny, ale nienaturalny. Planowana zmiana da i urodę, i naturalność .