Taaaak, turzyce to jednak wolą półcień/cień. Na słoneczne miejsca lepsze są seslerie. Ciekawe jak Ci Raureify sprawdzą, moje w słońcu trochę przypala i tracą ten limonkowy kolor, robią się bardziej złociste.
Raureif w pozostałych donicach mają cały czas słońce i nic się nie zmieniły, właśnie wcale mi ich nie przypala. Zobaczymy w kolejnych latach Zauważyłam, że ziemia w donicach bardzo dobrze trzyma wilgoć, na szczęście
Od razu o Tobie pomyślałam jak zobaczyłam brzozę i rozchodnika
U mnie stipa też się w dziwnych miejscach wysiała, część siewek przesadziłam i są zielone, część zrobiła się jakby uschnięta ale ostateczny werdykt wydam na wiosnę
Moim zdaniem zdecydowanie wyższe trawy tutaj - nie będzie IMO żadnego zgrzytu z moliniami. Molinie są dość niskie przed kwitnieniem, a jak kwitną to niezmiernie delikatnie i musi być odpowiednie światło, by kwiatostany były dobrze widoczne. Tu jest ogrodzenie i dobra byłaby ażurowa przesłona z traw, jak choćby z Miskanta Kliene Silberspinne, który tez masz gdzieś w okolicy tej rabaty .
Moje miskanty jeśli tutaj chciałyby zaszaleć to są za wysokie. Ciekawe czy dałyby radę.
Dziś zbieraliśmy kamień, okropna praca. Ziemia, brak słów, nigdzie w ogrodzie takiej nie miałam, piach, syf. Jak tam coś rośnie to nie wiem
Chcę zamówić małą wywrotkę czarnej ziemi, wzbogacę ją jeszcze, ma padać to trochę mi pomoże aby wyrównać teren. Na razie góry i doliny.