Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowe wariacje

edi75 19:56, 20 wrz 2023

Dziękuję Anetko za fotki podglądowe
Wiaan 13:33, 21 wrz 2023

Podbijam jeszcze raz bo zostało z tyłu

Jeśli jesteście fankami tulipanów w kolorze czerwonym i żółtym mogę Wam wysłać. Dostałam bardzo ładne, zdrowe cebulki ale mnie z tymi kolorami nie po drodze Nie są w oryginalnych opakowaniach, przywiezione z Danii.

Mam taki pakiet i myślę, ze dla Fanki tych kolorów fajny zestaw :
Synaeda Orange 14 szt
Armani 7 szt
Double Trauble 6 sz
Yellow Flight 7 szt
Asian Beauty 9 sz
edi75 13:48, 21 wrz 2023

Wiaan napisał(a)
Podbijam jeszcze raz bo zostało z tyłu

Jeśli jesteście fankami tulipanów w kolorze czerwonym i żółtym mogę Wam wysłać. Dostałam bardzo ładne, zdrowe cebulki ale mnie z tymi kolorami nie po drodze Nie są w oryginalnych opakowaniach, przywiezione z Danii.

Mam taki pakiet i myślę, ze dla Fanki tych kolorów fajny zestaw :
Synaeda Orange 14 szt
Armani 7 szt
Double Trauble 6 sz
Yellow Flight 7 szt
Asian Beauty 9 sz

Nie moje kolory...niestety
Wiaan 17:57, 22 wrz 2023

Zakupy są To lubię bo z sadzeniem gorzej.

edi75 18:16, 22 wrz 2023

Anetka no chwal vsue co zakupiłeś
Wiaan 21:41, 22 wrz 2023

Ciężko było mi podjąć decyzję co posadzic przy pierisach aby zamknąć długą rabatę przy płocie sąsiada. Pojechałam do szkółki po inspirację Kupiłam hortensje Little lime, azalie do kompletu do takiej co tam już rośnie. Dodatkowo bergenie i trawy rozplenice hameln gold na słoneczną część pod drzewem. Będę kombinować. Zależy mi aby nie było miksu przypadkowych roślin tylko większe ilości. Chciałam nawet dokupić pierisy i ładna byłaby z nich ścianka ale nie było Nadal to rozważam bo nie jestem pewna tych hortensji
Angelika95 21:55, 22 wrz 2023

Chciałam zapytać o turzycę raureif. Szukam alternatywy dla hakonechloa all gold, stanowisko słoneczne. Czy te dwie rośliny mają podobny kolor? Jak Ci się sprawdza?

Wiem, że sesleria jesienna ma podobny kolor, ale już mam jej wszędzie dużo zaplanowane. Mam też carex ice dance i podoba mi się, ale czytałam wiele złych opinii na jego temat
Wiaan 22:04, 22 wrz 2023

Angelika95 napisał(a)
Chciałam zapytać o turzycę raureif. Szukam alternatywy dla hakonechloa all gold, stanowisko słoneczne. Czy te dwie rośliny mają podobny kolor? Jak Ci się sprawdza?

Turzyca Raureif jest zupełnie inna, kolor też ma inny. Sprawdza mi się doskonale na słońcu. Jeśli chodzi o hakone to ja mam na słońcu Aureolę też jest jasna i daje radę. Jeśli bardzo zależy Ci na hakone to Greenhils, zwykła macra, czy Beni Kaze dadzą ale one są zielone i bardzo ładne
Wiaan 22:05, 22 wrz 2023

Jeszcze mi się przypomniała molinia variegata ale ona kwitnie.
Angelika95 08:45, 23 wrz 2023

Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, muszę sobie jeszcze popatrzeć na te, które wymieniłaś