Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 20:10, 26 wrz 2023

Basieksp napisał(a)
Rabata idealnie przygotowana Ale ja podziwiam tą brzozę, duża, bardzo ładna

Starałam się bardzo
Basiu ta brzoza faktycznie ładna choć łatwo nie było z sadzeniem. Zrobiłam błąd na początku jak była młodsza, że nie przyłożyłam się wtedy z nasadzeniami ale nie było mnie jeszcze wtedy tutaj
Wiaan 20:15, 26 wrz 2023

DariaB napisał(a)
I jak? Posadzone?

Posadzone jeszcze zostało mi rozłożyć nawodnienie, posadzić cebulki, dać kartony i najprzyjemniejsza czynność wysypać korę Po prostu się ściemniło, jutro fotki wrzucę.
Wiaan 20:20, 26 wrz 2023

Agatorek napisał(a)

Nie, jeden został

Pięknie przygotowana rabata!

Ha ha tak jeden pamiątkowy kamień, na szczęście

Dziś pan od odczytu liczników zachwycał się jak przygotowałam się do sadzenia potem okazało się, że lubi ogrodowanie i tak się zaczęły fajne pogaduchy eM troszkę zazdrosny
Wiaan 20:41, 26 wrz 2023

Monika83 napisał(a)
Aneta jakie rośliny będziesz sadzić na tej rabacie pod brzozą? Te hakonki to bym posadziła na brzegu wzdłuż rabaty zamiast tej przegrody znich, a za nią kulki danica mogą rosnąć. Ale zrobisz jak uważasz

Monika rośliny już posadzone
Przegroda z hakonek powstała po to aby nie było wrażenia bałaganu i są kontynuacją obwódki już istniejącej.
Kulki zostały, dosadziłam jeszcze jedną ale nie w rządku i rozsypałam inne hakonki tak aby finalnie za jakiś czas kulki były zatopione w trawach. Dodatkowo są bergenie i rozplenice hameln gold w części nasłonecznionej. Mało gatunków, zielono - limonkowo.

Wiaan 20:44, 26 wrz 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Fiu fiu fiu ale pięknie przygotowana rabata

Kiedy sadzenie?

Też tak lubisz
Wiola już posadzone, urlop dzisiaj miałam
MagdaLenka 21:37, 26 wrz 2023

A gdzie zdjęcia po posadzeniu? My tu nóżkami przebieramy z niecierpliwością...
nicol21 21:42, 26 wrz 2023

Taka nowa rabata w ogróku już pięknie rozrośniętym to aż parzy po oczach - zwłaszcza jak dodasz takiej ładnej ziemi
Hakone - ehhh chciałabym aby mi tak rosła żeby mieć własne sadzonki! Może kiedys?!
Masz podlewanie pod brzozą? bo one chyba dużo wody zabierają. No i sama korona mało deszczu przepuszcza...

Będzie pięknie.
Reszta ogrodu - zachwyca.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiaan 22:11, 26 wrz 2023

MagdaLenka napisał(a)
A gdzie zdjęcia po posadzeniu? My tu nóżkami przebieramy z niecierpliwością...

Tak jak Ty skończyłam po ciemku jutro będą foty. Mam normalnie stresa bo nie ma rządków pod linijkę, w których pewniej się czuję, sama się nie poznaję jutro chcę skończyć.
Wiaan 22:19, 26 wrz 2023

nicol21 napisał(a)
Taka nowa rabata w ogróku już pięknie rozrośniętym to aż parzy po oczach - zwłaszcza jak dodasz takiej ładnej ziemi
Hakone - ehhh chciałabym aby mi tak rosła żeby mieć własne sadzonki! Może kiedys?!
Masz podlewanie pod brzozą? bo one chyba dużo wody zabierają. No i sama korona mało deszczu przepuszcza...

Będzie pięknie.
Reszta ogrodu - zachwyca.

Aż nienaturalnie było przez chwilę przez tą ziemię
Z własnymi sadzonkami jest super, wszystko przed Tobą
Wiosną dzieliłam z myślą o brzozowej, fajnie się ukorzeniły.
Tak będzie podlewanie z linii i zraszacze przy podlewaniu trawnika też tam leją. Ta zmiana to dla mnie test i boję się czy brzoza pozwoli innym rosnąć.
Dziękuję za wiarę we mnie
Wiaan 22:46, 26 wrz 2023

Ku mojemu zaskoczeniu córka zachwyciła się gaurą, a rzadko podziwia ogród sama od siebie
i mam pytanie czy ona pasuje pod brzozą pomiędzy rozplenicami hameln gold? Tam mam słońce!
Planowałam rozchodniki, a nie gaurę przy okazji hakonki nazwała chwaściorami