Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 11:06, 11 maj 2014

OK, to lece z obiecanymi fotami

Tulipki, ostatnie tchnienie, jakos mi szkoda scinac Czosnki wysokie bardzo Tylko kilka, ale w przyszlym roku bedzie znacznie wiecej. I tulipanow tez. Moze bede miala wieksze szczescie i angeliki beda angelikami....
Stipy ruszaja bardzo powoli, chyba jednak nie wszystkie daly rade. Musze do nich zajrzec dokladniej, na razie dwie sie mocniej zazielenily a reszta jakas mniej wyrywna. A stip w ogrodniczych niet.

Mariken, od dolu zielone listki. Czy ktos wie co zrobic z pakami i zmrozonymi liscmi? Obrywac? A moze go przyciac?

bociek 11:13, 11 maj 2014

Na kulkowej begonie, na razie nie widac, ale lubie efekt jak juz sa wieksze i kwitna No i czasami jakas pszczolka przysiadzie na nich

Niesamowite jak przez dwa lata rozrosl sie bluszcz. Po lewej dwuletni - sadzilam 20 cm galazki Po prawej sadzony zeszloroczny

Owocownik Wciaz przed olinowaniem
Z boku widac bluszczyk od Danusi. Jego zadaniem jest zakrycie fundamentu. Mialam go malowac na bialo, ale chyba nie ma sensu Prosze nie patrzec na chwasty i uwalona kostke. Nie zdazylam

A tu kolejowa po posadzeniu cisow Za rok-dwa bedzie gesty zywoplot mam nadzieje

Juzia 11:16, 11 maj 2014

Piękne masz bukszpany!
Moje się trochę poprawiły...ale dalej żółtawe, a niektóre nie mają jeszcze przyrostów?
bociek 11:17, 11 maj 2014

Trawki sie zbieraja, biedne sa bardzo. Wczoraj podlalam je biohumusem. A byly juz takie gesciutkie i zielone Za tydzien dostana florowit, albo regeneracyjna magiczna sile do trawnikow Na pewno nie beda tak dorodne jak w zeszlym roku, oby sie zebraly

Gracek

Malepartus

Hakone - wyglada najslabiej, a juz byly dorodne kepy.

I jeszcze raz kulkowa Zeby nie bylo tak smutno

bociek 11:20, 11 maj 2014

Juzia_G napisał(a)
Piękne masz bukszpany!
Moje się trochę poprawiły...ale dalej żółtawe, a niektóre nie mają jeszcze przyrostów?

Juziu, niektore sa mocno przypalone i juz kwalifikuja sie do ciecia A obwodka przy ulu wyglada dramatycznie - bede ja wymieniac, ale w szkolkach z bukszpanami na obwodke cienko
A czemu nie maja przyrostow? Kiedy kupowalas? Moje z OBI i z Ikei dwa lata temu mialy problem z ruszeniem, czesc padla, a czesc z duzym opoznieniem ruszyla
Gabrysia_ 11:20, 11 maj 2014

Boćku...uwielbiam twoją kolejową,zachwycam sie za każdym razem
Cały ogród wycackany

...trawek szkoda
Buziaki zostawiam
Gabrysia_ 11:24, 11 maj 2014

bociek napisał(a)

Juziu, niektore sa mocno przypalone i juz kwalifikuja sie do ciecia A obwodka przy ulu wyglada dramatycznie - bede ja wymieniac, ale w szkolkach z bukszpanami na obwodke cienko
A czemu nie maja przyrostow? Kiedy kupowalas? Moje z OBI i z Ikei dwa lata temu mialy problem z ruszeniem, czesc padla, a czesc z duzym opoznieniem ruszyla

Moje bukszpany kupowane w Obi rosną najlepiej,obwódka którą robiłam w zeszłym roku to chyba potroiła swoją objętość.
Chciałam wczoraj właśnie dokupić te 6-paki,ale już nie było i mam nie skończoną rabatę,ale wiem że innych już nie kupię,bo dużo marniejsze i słabiej przyrastają...nic poczekam najwyżej do przyszłego roku
bociek 11:24, 11 maj 2014

A teraz nowy domek dla pszczol. Wiem, ze nie wyglada super, wymaga liftingu. Ale nie bede go malowac w tym roku - ryzykujemy. Jesli pszczoly go nie zasiedla to pomalujemy w sierpniu. No i dach zdecydowanie musi miec nowa odslone Bedzie sloma, na starym wymienimy na swiezutka. Dojda jeszcze domki dla owadow. No coz, nie wyglada to moze zbyt fajnie, z jednym ulem bylo lepiej, ale co tam Zawsze moge go przestawic w swierki

I moje tegortoczne dziecie

ana_art 11:32, 11 maj 2014

z Marikenem też się zastanawiam, co prawda mój wygląda trochę lepiej... kolejowa jak zwykle powala i zobaczysz już w przyszłym roku cisy nabiorą kształtu.
Ule dwa bardzo mi konweniują, jak dasz nowe daszki będzie git. Jak tylko wspomnę M Twoich pszczółkach to gotów ul stawiać... tylko u nas miejsca brak ...
bociek 11:36, 11 maj 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Boćku...uwielbiam twoją kolejową,zachwycam sie za każdym razem
Cały ogród wycackany

...trawek szkoda
Buziaki zostawiam

Gabrysiu, bardzo Ci dziekuje za komplement. To bardzo mile No szkod bardzo trawek, ale mam nadzieje, ze sie wykaraskaja

Gabrysia_ napisał(a)

Moje bukszpany kupowane w Obi rosną najlepiej,obwódka którą robiłam w zeszłym roku to chyba potroiła swoją objętość.
Chciałam wczoraj właśnie dokupić te 6-paki,ale już nie było i mam nie skończoną rabatę,ale wiem że innych już nie kupię,bo dużo marniejsze i słabiej przyrastają...nic poczekam najwyżej do przyszłego roku

Ciesze sie, ze masz dobre doswiadczenie W tym roku bylo o tyle dobrze, ze rosliny przeniesione z cieplych marketow do ogrodow nie doznaly zbyt duzego szoku termicznego
Ja musze wymienic kilka, ale chyba wymienie cala obwodke. I tak mialam ja przeciagnac dalej W przyszlym roku bede polowac, no chyba, ze jakims cudem trafi sie jeszcze w tym roku, ale przedwczoraj przy okazji badan objechalam kilka warszawskich i podwarszawskich CO i albo nie bylo nic oprocz kul i stozkow, a jak byly nieczesane to taka mizeria, ze naprawde nie bylo co do reki wziac Za pozno chyba na bukszpany, w koncu jest po Wielkanocy