Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Sebek 11:41, 11 maj 2014

Przepiękne to pole tulipanów Trawki biednie wyglądają, moje mają zmrożone końcówki, ale nie aż tak....
bociek 11:42, 11 maj 2014

ana_art napisał(a)
z Marikenem też się zastanawiam, co prawda mój wygląda trochę lepiej... kolejowa jak zwykle powala i zobaczysz już w przyszłym roku cisy nabiorą kształtu.
Ule dwa bardzo mi konweniują, jak dasz nowe daszki będzie git. Jak tylko wspomnę M Twoich pszczółkach to gotów ul stawiać... tylko u nas miejsca brak ...

Dzieki Aneta No ten moj milorzab jest dosc mocno poharatany Skocze na watek o milorzebach, moze Danusia tam zajrzy i cosik podpowie Cisy dadza rade, mialy tak rozwiniety system korzeniowy, ze daj Boze zdrowie
Mowisz, ze nie jest tak zle z tymi dwoma ulami? Daszki bezwzglednie do wymiany. Przydaloby sie malowanie obu, ale nie da rady Pszczoly by mi padly, a tego bym bardzo nie chciala.
Ul nie wymaga duzo miejsca, musi byc tylko do niego dogodne dojscie. Moze jak chlopcy dorosna miejsce sie znajdzie. Teraz poki brykaja po ogrodzie nie ma co ryzykowac Ale fajnie, ze myslicie Pszczol jest tak malo
bociek 11:44, 11 maj 2014

Sebek napisał(a)
Przepiękne to pole tulipanów Trawki biednie wyglądają, moje mają zmrożone końcówki, ale nie aż tak....

Dzieki Sebek, tulipki juz koncza spektakl Ale dosc dlugo kwitly w tym roku A trawki, no nie sa w najlepszej formie
bociek 11:48, 11 maj 2014

No dobra to lecimy dalej

Konwalie, mocno sie rozrastaja, siedza sobie pod serbami razem z barwinkiem i jest im tam dobrze. Lepiej rosna niz runianka

A to tojesc od Malej Mi. Pieknie sie rozrosla, widac z jakim sercem oddana . Musze ja ograniczyc, ale to na jesieni, bo chce ja rozmnozyc i miec jeszcze druga kepe

JoannA 11:51, 11 maj 2014

Bociusiu kochany.
Roślinki powoli się pozbieraja po tym pogromie mrozowym i będą ładne ale musisz się uzbroić w cierpliwość.
Buksików na obwódkę szukasz, widziałam naprawdę ładne w B.G. tylko nie wiem czy cena będzie Ci odpowiadała.
buziaki zostawiam
bociek 11:54, 11 maj 2014

I lecimy jednoroczne. W skrzynkach na parapetach mam biale pelargonie zwisajace. Na razie sa malutkie, wiec nie ma co pokazywac. Polece skrzynie Narobilam sie przy nich. Chcialabym miec w kazdej biala roze na kiju, ale sa srednio dostepne. Kroluja rozowe i czerwone a te mi nie bardzo pasuja na tyly, gdzie kwiaty sa generalnie biale Na razie mam dwie, z czego jedna chyba umarta. Na razie zostaje jak jest, a jak uda mi sie dokupic biale to dosadze w kolejne skrzynie. Skrzyn jest szec, po jednej stronie tarasu trzy i po drugiej trzy

W skrzyniach bez rozy sa biale pelargonie stojace, niebieskie lobelie i na specjalne zyczenie Zona truskawki zwisajace

Mina mowi wszystko, zamiast miziac futro to ja kfiatki fotografuje

ewakatowice 11:57, 11 maj 2014

zostawiam na przeprosiny
bociek 11:58, 11 maj 2014

Zal mi bylo wyrzucac stokrotki i jaskry. Jaskry sprobuje przechowac do jesieni, a stokrotki poki co stoja sobie na stole, jak padna posadze bialy million bells. Jak uda mi sie kupic, jak nie biala lobelie

A pod drzwiami standardowe biale niecierki, ktore uwielbiam i bluszczyk. I ostatnia proba z bakopa. Nigdy mi sie nie udala, wiec to ostatnia szansa. Moze znacie sekret obfitego kwitnienia bakopy?

bociek 12:00, 11 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
zostawiam na przeprosiny

Nie zartuj Ewa, wszystko jest OK Jesli poczulas sie urazona moja opinia, rowniez przepraszam

Witam Cie serdecznie w moim watku i zapraszam kiedy tylko bedziesz miala ochote Szczerze
bociek 12:01, 11 maj 2014

A teraz lece do Was na kominki