Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Milka 12:52, 08 sie 2014

bociek napisał(a)
Bardzo lubie te rabate I nawet nie jestem pewna czy dawac cos hortusiom w nozki.

Owocownik z kolejowa w tle

I jejmosc kolejowa

Beczalam nad Frosted Curls, ze mi padly, a tu prosze jakie eleganckie siewki

W sumie faktycznie nie jest konieczne dawanie czegokolwiek, bo mnie też się podoba
trawki pikne i ta moja ulubiona hakone, lubię ja za wszystko a na siewki się piszę, może się podzielisz/
bociek 19:23, 08 sie 2014

Syla napisał(a)
Boćku .... dwa preparaty nabądź i stosuj naprzemiennie ... będzie bardziej skuteczne ....

Jutro zajade do ogrodniczego i sie zaopatrze. ciachne wszystko na grzyba profilaktycznie Dzieki Sylwia.

JoannA napisał(a)
Bociusiu,
deszcze zapowiadają u nas od dzisiaj to trawnik szybko się zregeneruje.
Rabatki mimo kłopotów zdrowotnych masz naprawdę wypielęgnowane i bujne.
A te węzły to nie od klimatyzacji czasami? Bo ja tak mam od 3 tygodni, klimatyzacja mnie załatwiła na amen.
Wracaj szybko do zdrowia, węzłów nie możesz przeziębić więc zostań parę dni w łóżku.
buziole

Joasiu, solidnie popadalo, przydaloby sie nawiezc, ale nie chce trawy pedzic, a jesiennych jeszcze w zeszlym tygodniu nie bylo. Oj to tylko tak na zdjeciach wyglada

Mysle, ze klimatyzacja mnie rozlozyla, a ja juz chorob mam po kokardy i jeszcze wyzej w tym roku. Osobiscie nie lubie klimatyzacji i staram sie jak najmniej uzywac, a jesli juz to delikatnie, ale nie pracuje sama, nie moge nikogo na sile kisic w upaly.

Iwk4 napisał(a)
Boćku, tez ci zdrówka życzę.

Dziekuje i wzajemnie, niech zawsze dopisuje

popcarol napisał(a)
Matko jakie Ty masz wypasione trawy! Hakone super!! u mnie zupelnie rosnac nie chca, mam 3ci rok i sa mniejsze niz sadyone buu pozdrawiam!!!

No porosly U mnie hakone jest kompletnie bezproblemowa. Ona dosc dlugo sie kokosi w nowym miejscu, ale jak juz wystartuje to naprawde rosnie jak na drozdzach, wiec spoko, daj jej jeszcze chwile, obstawiam, ze za rok bujnie

Sebek napisał(a)
Rabaty wyglądają bardzo bujnie - hakone wypływające z kolejowej oszałamiające Macham

Dzieki Sebek

Kondzio napisał(a)
Boćku ogrod piekny ale to juz wiesz hi hi hi

Ja widze jeszcze braki i niedociagniecia, ale w porownaniu z tym co bylo to kosmos

Dzieki Kondzio

baraga1904 napisał(a)
...u mnie tez juz jesień powoli, powoli...ale te trawy masz boskie...hakone na patelni rośnie u Ciebie?

Aga, na totalnej patelni, nawet miejscami na grillu I tam rosnie najlepiej

JulkAd napisał(a)
Deszczyk Ci podesłałam...jeszcze nie pada?....myślę, że najpóźniej o 18 lub 19 będzie u Ciebie...
....hortce się przyjrzałam, z kwiatów podobna do Grandiflory, ale raczej liście nie te.....
...i czegoś nowego się dowiedziałam....znaczy się i żurawka może grzyba złapać, hmm...a ja tego nie wiedziałam....

....czy na swojej białej bylinówce masz kacze dzioby (tzn tojeść orszelinowatą)...spodobałaby Ci się...u Konstancji cudnie w szpalerze wygląda

Buziolki Kasiu...zdrowiej szybko

Nie spieszylas sie, zaczelo okolo 23 Kacze dzioby mam od Malej Mi, ale o ile u Konstancji sa wypasione to u mnie na razie nie pokazaly zbyt wiele, moze musza miec wiecej czasu... Buziolki i dziekuje
bociek 19:35, 08 sie 2014

Juzia_G napisał(a)

Boczku....hahaha...umarłam

Kondzio napisał(a)
ale jesteś nie dobra ale jest tylko u ciebie powiem ze zmieniłaś hi hi hi hi

Hahahahaha, ale sie usmialam. Rozrabiaki Nie no boczki som, nie bendem zaprzeczac Hihihihi

ana_art napisał(a)

Bocinku według mne to Kyushu miałam, oddałam bo to strasznie wielkie rosło... kibicuje i zazdroszczę planów powiększających

Eeeeeeee, na razie marzenie. Scietej glowy raczej Jesli to Kyushu i jesli przestanie grac z limkami w jednej druzynie i zacznie sie wywyzszac to zaliczy eksmisje

Marzena2007 napisał(a)
Lizaki piękne, kolejowej majestat jak zwykle powala na kolana, hortki z umrami już próbują konkurować o palmę pierwszeństwa!!

U mnie to samo było z żurawkami rok temu... Wypadały myślalam od nadmiaru slońca...

Podobno u Was deszczowo?

Mnie tez Sylwia zaskoczyla, ale z drugiej strony moze miec racje, bo dokladnie w ten sposob powypadaly mi zurawki z zacienionego miejsca, wiec sens to ma Bedziemy reanimowac, ale tak zupelnie serio to troche mnie ta wrazliwosc zurawek meczy. Ladne sa i gdyby nie to, ze pszczoly szaleja na kwiatach to chyba bym sie mozno zastanowila czy tam gdzie nie daja rady nie wyciepac...

Od 23 do 4 nad ranem byla sakramencka burza i ulewa. Ciesze sie ja i roslinki. No i Zon of kors A do tej pory straszna susza. Deszcze i burze nas omijaly.

Madziarzeszow napisał(a)
Boćku na kolejowej cudnie , a trawiasta oszołamia ślicznie u Ciebie naprawdę , co Ty podlewasz ,że tak rośnie wszystko?

Madziula, dziekuje pieknie. No wlasnie w tym roku prawie nic nawozow nie stosowalismy... Samo rosnie Ale nie wszystko, bylinowka to porazka, pewnie wlasnie z powodu glodowki

Kindzia napisał(a)
Mam od jakiegoś czasu tak samo z marmoladkami...wymieniłam...grzyb???

Jest zdjęcie czarodziejstwa u mnie, kuknij, bo usunę potem.

Buziaczki

Zaraz polecem

Milka napisał(a)

Moim zdaniem szkoda, takie fajne miejsce, aby usiąść i popatrzeć z innej perspektywy a może będzie tylko jesień, jak ostatnio i będą całą zimę kwitnąć

Czyli masz podobne odczucie Oj, oby tak bylo, naprawde nie mam nic przeciwko
bociek 19:36, 08 sie 2014

Milka napisał(a)

W sumie faktycznie nie jest konieczne dawanie czegokolwiek, bo mnie też się podoba
trawki pikne i ta moja ulubiona hakone, lubię ja za wszystko a na siewki się piszę, może się podzielisz/

Siewki mikroskopijne, podziele sie, nie jestem chytrus Tylko, ze to jest Frosted Curls, wiesz o tym?
bociek 19:40, 08 sie 2014

Leciem z fotami

Lawenda w tym roku jakos bez entuzjazmu kwitnie, teraz zaczyna drugi raz, ale bedzie pogadanka

Dla Ewci Agentki

Rzeczona laweczka

bociek 19:44, 08 sie 2014

i widok z tejze. Na pierwszym planie lizak kupiony jako ostatni. To byla bieda z nedza, ale zaczyna sie ladnie zabudowywac

I z dalszej perspektywy

Kurcze no, nieskromnie powiem, ze mi sie podoba jak nie wiem trudno, niech bedzie, ze jestem pyszna

Werbena przekwita powoli

bociek 19:50, 08 sie 2014

Trawki, tu za baronem bedzie zolte hakone w przyszlym roku. Potrzebuje tu mocnej zolci

Moja trawka palmowa dla Irenki - nie lezy

Trafffkowy busz

bociek 19:53, 08 sie 2014

Rozwar, jestem w nim bezgranicznie zakochana

I jeszcze hakone, to miejsce to ostra patelnia, a ona tutaj rosnie najlepiej

I czerwone korale dojrzale i dojrzewajace. Jest ich bez liku

bociek 19:56, 08 sie 2014

Konwalnik... jakby mu za malo iejsca bylo na rabacie. I jak teraz zawodnika przeniesc na wlasciwe miejsce?

Chyba jednak jesien...

Hortusiowe drzewka maja lyso, to dostana trawki. Moze Variegatusy???? Albo gracki

bociek 19:58, 08 sie 2014

Dla Irenki wielkosc siewek Znaczy sie porodowka, bo to nawet nie jest zlobek