Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 09:20, 07 lis 2012

abiko napisał(a)
No proszę, nie ma człowieka miesiąc na forum a tutaj takie zmiany Dominiko gratuluję zdjęć w Magnolii, masz tak piękny ogród, że szkoda go nie pokazać innym. A co dwójki..dasz radę, potem już jest łatwiej
pozdrawiam ciepło.

Ja też pozdrawiam
hanka_andrus 09:28, 07 lis 2012

Witami gratuluję wejścia do gazet!Ogród....bomba!
Pszczelarnia 10:02, 07 lis 2012

Pozdrawiam. Ogród widziałam (mam prenumeratę Magnolii), na bieżąco zaglądam, podziwiając ogród i precyzję wypowiedzi. Nożyce do obrzeży są świetne, też potwierdzam. Robią furorę u mnie w rodzinie - ale ja tnę. Nie lubię dzielić się swoim sprzętem ogrodniczym, domownicy mają swoje narzędzia i są jeszcze gościnne narzędzia podstawowe.
Wieloszka 11:08, 07 lis 2012

Domi napisał(a)
Nadinterpretujecie Dziewczyny Jestem 5 miesięcy po cc,więc muszę jeszcze z rok poczekać,ale chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. A żeby nie było,iż na forum ogrodniczym piszę na inne tematy dodam dla równowagi,że jeszcze jedno drzewko bonsai tez bym chciała mieć

Popieram bez nadinterpretacji obie chęci posiadania Obie kosztowne
A tak już na serio - z dwójką jest trudno przez pierwsze dwa lata, potem - z górki. Tak wynika z mojego doświadczenia . Znam rodziców jedynaków - mają znacznie mniej czasu dla siebie samych/nawzajem, niż my
A żeby nie było tylko na tematy nieogrodowe - ostatnio wróciłam do zdjęć Twojego ogrodu z czasów gdy roślinki były malutkie i porównałam ze stanem obecnym - coś niesamowitego, jak one szybko u Ciebie rosną!!!
Milka 12:59, 07 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Pozdrawiam. Ogród widziałam (mam prenumeratę Magnolii), na bieżąco zaglądam, podziwiając ogród i precyzję wypowiedzi. Nożyce do obrzeży są świetne, też potwierdzam. Robią furorę u mnie w rodzinie - ale ja tnę. Nie lubię dzielić się swoim sprzętem ogrodniczym, domownicy mają swoje narzędzia i są jeszcze gościnne narzędzia podstawowe.

kusicielki! chyba zakupię stosowny sprzęt, Dżaga chyba nie skubnie!
Domi 13:36, 07 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
Witami gratuluję wejścia do gazet!Ogród....bomba!

Dziękuję Haniu. Przesyłam buziaki.
Domi 13:45, 07 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Cieszę się, że bywasz u mnie regularnie, bo ja tego powiedzieć o sobie nie mogę Te wszystkie angielskie narzędzia są niezwykle praktyczne (widać, że za nimi stoją czyjeś umęczone ręce). Ja też nie lubię dzielić się moimi narzędziami, ale z drugiej strony:jakoś nikt mi ich z rąk nie wyrywa.
Ginger 19:50, 07 lis 2012

Domi napisał(a)

Domi ja również gratuluję zdjęć w Magnolii , i czekam na obszerniejszą publikację . Domi ile w Twoim ogrodzie jest kul bukszpanowych ? I jeszcze jedno pytanie czy związujesz na wiosnę Twoje trawy ? Są ogromne i tak się zastanawiam czy takie wielgachne też trzeba wiązać. Ja swoje powiązałam wolę nie ryzykować żeby nie doznać szoku jak po ostatniej zimie , ale łatwe to nie było bo niektóre trochę się rozrosły .

Witaj Dominiko Twoje pytanie o ilość kul skłoniło mnie do zrobienia inwentaryzacji w ogrodzie. Kul mam 33 szt. z czego 5 jest całkiem malutkich a 15 średnich. Reszta to kule duże i bardzo duże. W tym roku dosżły jeszcze 4 kule z cisa i kolejne 4 z cisa na pniu. Mam jeszcze 6 stożków z bukszpanu, z czego dwa są maleńkie i ledwo je widać na rabatce.
Trawy wiążę jesienią. Już związałam miskanty Variegatusy, bo ostatni śnieg je rozłamał i przygniótł do gruntu-wyglądały brzydko. Zrobiłam z nich miotełki, bo nie było już szans, żeby je postawić do pionu. Resztę traw też pewnie wkrótce zwiążę, bo w zimie wiatr rozwiewa po ogrodzie ich suche źdźbła i później muszę je zbierać. Takie związane trawy łatwiej tnie się na wiosnę, ale to oczywiście można też zrobić wiosną w trakcie cięcia lub ciąć bez wiązania. Ja preferuję jednak wiązanie przed cięciem, bo jest mniej sprzątania i wyczesywania śmieci z włosów.

Domi ilość kul powalająca ! Oczywiście w pytaniu o trawy chodziło o to czy na jesień je związujesz chyba tęsknota za wiosną spowodowała , że zapytałam czy na wiosnę je związujesz
hania 20:18, 07 lis 2012

Wspaniały ogród,już tak kiedyś pisałam, ale się powtórzę.....pozdrawiam
Domi 19:08, 11 lis 2012

Wieloszka napisał(a)

Popieram bez nadinterpretacji obie chęci posiadania Obie kosztowne
A tak już na serio - z dwójką jest trudno przez pierwsze dwa lata, potem - z górki. Tak wynika z mojego doświadczenia . Znam rodziców jedynaków - mają znacznie mniej czasu dla siebie samych/nawzajem, niż my
A żeby nie było tylko na tematy nieogrodowe - ostatnio wróciłam do zdjęć Twojego ogrodu z czasów gdy roślinki były malutkie i porównałam ze stanem obecnym - coś niesamowitego, jak one szybko u Ciebie rosną!!!

Pielęgnacja bonsai jednak, chyba, łatwiejsza: żeby tak dziecko można było spryskać na grzyba i robale, podnawozić, podlać, przyciąć i napawać się widokiem leżąc na kanapie...
No to mnie pocieszyłaś z tą dwójeczką. Dwa lata szybko zlecą. A rośliny faktycznie bardzo u mnie podrosły. Sama nie mogę się nadziwić, że ogród tak się zmienił w ciągu 4 lat.