Witaj Aniu Zapraszam do lektury mojego wątku (wersja pełna) lub przeglądania zdjęć (wersja skrócona dla zapracowanych). Ja kiedyś u Ciebie byłam, ale (chyba?) nie zostawiłam wpisu. Z mojego powodu nie warto kupować 'Magnolii", bo nie ma tam nic lepszego,niż tutaj.
Gabi, teraz pojechałaś po bandzie. Bardzo Ci dziękuję za taki komentarz, ale nie zasługujemy na niego (ani ja, ani mój ogród),bo rzeczywistość jest mniej interesująca, niż fotografia.
Kupiłam Boscha, za namową Wieloszki i Marzeny. Nie tnę nimi bukszpanów, bo rwie listki. Sprawdzają się super przy cięciu tawuł, traw, kulek z cisa. Wrzosy też będę nimi ciachać.
Ja też widzę kolory. Piękne kolory.
Domi, to drzewo z lewej strony - co to jest?
Gratuluję zdjęć w "Magnolii" - Twój ogród jest bardzo rozpoznawalny.
Witaj Domi!
gratuluje publikacji - jeszcze nie widziałam ale kupię i to z Twojego powodu !
ja też ma ten klon juz od kilku tygodni bez listka i chyba też Ci choruje częśc liści porażona - nie iwem co robić zawsze w sierpniu zaczyna się jakaś przygoda ze zwijaniem liści - masz na to jakiś patent ?
w tym roku niec nie pryskałam bo udaję EKO
Ten mój klonik pierwszy raz coś złapał, bo dotąd był regularnie pryskany. W tym roku też jestem EKO i roślina złapała grzyba... Niemniej jednak słońce co sezon przypala mu liście. Miało mu to z wiekiem przejść, ale jeszcze nie przeszło. Nie przejmuję się tym grzybem, opryskałam pień i gałęzie. Opadłe liście zbieram i mam nadzieję, że na wiosnę będzie wszystko ok.
Wybieram z musu wersję dla zapracowanych... ale naprawdę z miła chęcią poczytam obrazki
I do obrazków starszych na pewno wrócę... cebulowe nasadzenia mnie bardzo zaintrygowały i spodobały się Gdybym byłą tu wcześniej na pewno bym inaczej posadziła cebule w tym roku.... ale c otam.... u mnie będzie po prostu inaczej.. po mojemu Kolorowo i szalenie... ogród to odzwierciedlenie naszego charakteru.... Natury nie oszuka ....
Miałam już więcej nie kupować magazynów ogrodniczych, bo mam całą kolekcję przeróżnych od 2001r., z którymi nie potrafię się rozstać ku rozpaczy M .
Teraz wszystko dostępne jest w internecie Poza tym w gazetach coraz mniej ciekawej, merytorycznej treści,a coraz więcej reklam, więc już nie kupuję .
Ale dla tego specjalnego numeru Magnolii zrobię wyjątek
Mam nadzieję kiedyś zobaczyć ten cudny ogród na żywo sąsiadko
Pozdrawiam serdecznie
Z tymi reklamami to jakaś masakra. Kiedyś gazetę czytało się, a teraz tylko się ją przegląda, bo nie ma za bardzo co czytać. Jeszcze raz pozdrawiam Anito!