Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Sonka 16:32, 27 lis 2024

Może zrób bramę i furtkę odsuniętą od płotu, tzw wysepkę to się chyba nazywa, my tak mamy, jak nawet ktoś do nas przyjedzie samochodem to równolegle do bramy stanie w tym wgłębieniu i nikomu nie przeszkadza. Koło nas też tylko droga dojazdowa do przysiółka. Kiedyś samochód przejechał raz na jakiś czas , teraz co chwilę, bo wieś się rozbudowała a w każdym domu po dwa albo więcej samochodów.
sylwia_slomc... 17:19, 27 lis 2024

Widzę, że już ogrodzenie powstało i miejsce pod domek też gotowe, piękną masz tą działkę Aga
Kordina 17:20, 27 lis 2024

No dzieje się Aga też sprawdzam i kontroluję
LIDKA 20:22, 27 lis 2024

Kolejny krok do przodu. Brawo Aga.
Agatorek 20:40, 27 lis 2024

Krysia, o czymś takim właśnie myślałam. Plus trochę się jeszcze odsunę z całym ogrodzeniem, żeby nie mieć odgrodzonego słupa elektrycznego) i jeszcze chcialam na „przedpłociu” posadzić miskanty.

Dzięki Sylwia

Dziękuję Bożenko

Dzięki Lidka
Agatorek 20:49, 27 lis 2024

Podpisałam umowę z wykonawcą domu, na razie do stanu surowego zamkniętego. Na szczęście kosztowo wyszło mniej niż w kosztorysie, który dostałam od firmy, z której mam projekt domu.
Jak się spiszą, to będą też robić wykończeniówkę- widziałam jak robią i podobało mi się.

Hydraulik i elektryk też już umówieni. I zaklepany termin u ekipy od elewacji

Czyli teraz czekam na warunki zabudowy z gminy, powinnam je dostać maksymalnie w przyszłym tygodniu, później geodeta i mapa projektowa - czekałam z tym na warunki zabudowy, bo mogą mi się np. nakazać odsunąć o ileś metrów od drogi (co na takiej działce i tak nie ma znaczenia, bo jest duża). I architekt do adaptacji projektu na działkę.

A później „tylko” papiery do starostwa i pozwolenie na budowę
Monia81 21:14, 27 lis 2024

Dobrze, że wyszło mniej niż w kosztorysie, zostanie na inne chciejstwa pędzisz, ale to dobrze placyk pod domek superowy, cudną masz tą działeczkę Aga
Basieksp 21:22, 27 lis 2024

Fajny teren, z fajnymi drzewami A kasztanowce też bym zostawiła, są bardzo ładne, kwitną ładnie, przebarwiają się jesienią, jak nie przeszkadzają, rosną gdzieś gdzie będą mogły zalegać sobie kasztany, jak najbardziej zostawiłabym U nas w mieście trochę ich rośnie, chociaż mam wrażenie, że tak ogólnie to jest ich coraz mniej.
Doczytałam, że ruszasz z pozwoleniami, całkiem sprytnie idzie wszystko do przodu, super
Agatorek 22:46, 27 lis 2024

Dzięki Monia
No nie wiem, czy zostanie na inne chciejstwa . Do kosztorysu nie wchodzi np ogrodzenie, czy kostka przed domem, także tak czy inaczej, muszę rozsądnie wydawać.
Ale wiadomo, zawsze lepiej, jak można na czymś zaoszczędzić

Basiu, kasztanowce na pewno zostają. Są ogromne, bardzo mi się podobają, na pewno nic z nimi nie będę robić. Rosną akurat zaraz przy drodze, także w niczym mi nie będą przeszkadzać.

Na razie, odpukać, wszystko idzie zgodnie z planem
daszum 23:19, 27 lis 2024

Dzieje się, dzieje
Trzymam kciuki za nowy dom i nowy ogród