Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 08:17, 19 sie 2025

Lucy, mam nadzieję, że nie stchórzę przed takim kolorem . Bo na pewno na tej wsi będzie to ewenement .
Juzia 09:01, 19 sie 2025

Ale tu się dzieje!!!
Czysta ta twoja budowa. U mnie to trochę brudasy i muszę pilnować

A drzwi też chcę w kolorze, ale jeszcze się nie zdecydowałam.
Czerwone też by u mnie pasowały tylko ja chyba nie taka odważna...
A może?
Agatorek 09:58, 19 sie 2025

Juzia, idź na całość .
Dom i tak masz dość daleko od drogi, więc nie będzie tych drzwi widać aż tak bardzo

Przyznaję, że jest wyjątkowo czysto i porządnie na mojej budowie. Sama też jestem aż zdziwiona (mając w pamięci poprzednią budowę )
TAR 10:14, 19 sie 2025

Tez myslalam nad innym kolorem drzwi granatowym lub ciemnozielonym. Ale mi za bardzo wszystko sie nudzi i ostatecznie zostawilam bezpieczny grafit. Zaluje jedynie, ze mam pochwyt a nie normalna klamke. Ale bylam taka na to zafiksowana, ze logika poszlaaaaa. Teraz juz pozamiatane. Pod drzwiami wejsciowymi tez mam cieply prog.

Aga drzwi jakie? Drewno czy kompozyt?
Agatorek 10:26, 19 sie 2025

Tarciu, u mnie grafitowy będzie dach i pewnie drzwi garażowe, więc z wejściowymi sobie zaszaleję .
Ciemnozielone są drugie w kolejności na mojej liście .

Jeszcze nie wiem z czego będą drzwi, zaczęłam od wyboru koloru. Ale raczej kompozyt. Drewna trochę się boję.
Agatorek 10:31, 19 sie 2025

To znalazłam na jakiejś stronie

Drzwi kompozytowe oferują wyższą trwałość, izolację i bezpieczeństwo w porównaniu z tradycyjnymi drzwiami drewnianymi . Drzwi drewniane charakteryzują się naturalnym pięknem i możliwością personalizacji, ale wymagają regularnej konserwacji, generują stałe koszty utrzymania i są bardziej podatne na uszkodzenia atmosferyczne.

Więc chyba już wiem, co wybiorę
Ulina 10:58, 19 sie 2025

Fajne postępy prac byle do zimy zakończyć etap. A masz tam ciężką glinę czy w miarę, do kopania?
Agatorek 11:16, 19 sie 2025

Ula, no właśnie glinę mam na głębokości około 80 cm. Ale taką lżejszą.
Na glinie jest piasek/żwir, a na wierzchu trochę „czarnej” ziemi.
Makao 11:51, 19 sie 2025

TAR napisał(a)

Ania, pozwole sie z tym nie zgodzic, jak sa dobrze zamontowane to regulacji nie potrzeba. My mielismy w cenie jedna w trakcie gwarancji, zrobilismy to po przeprowadzce i od tamtej pory nic. A suwanki u nas chodza non stop. Okien tez nie mam jakichs super chruper, klasa srednia na ktore bylo mnie stac.
Te plastiki "stare", o ktorych piszesz mialam w pierwszym domu i te akurat wiecznie byly regulowane.

Moje były drogie i niby „fachowcy” firmowi montowali. Dlatego jestem zirytowana.
Fakt że tak jak pisałam regulacji jest już nie wiele głównie coś po zimie ale właśnie tak jak piszesz, nie powinno to się wydarzać.
Może moje muszę się dopasować
TAR 12:22, 19 sie 2025

Aga. Wole drewno mimo wszystko. Potem ci napisze czemu. Teraz jeziorko wola