Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

ElzbietaFranka 20:57, 22 mar 2026

Agatorek napisał(a)

To jakaś Kalina, ale jeszcze trochę jej brakuje

I takie coś znalazłam niebieskie

Agnieszka to niebieskie to może być bruneta. U mnie też są w takim stanie.

Masz bardzo ładne te jasne ciemierniki. Te ciemne są zjawiskowe, ale białe i jasne ładniej wyglądają na rabatach.
Z tych białych dojrzałych powinnaś już mieć swoje siewki. Uważaj abyś ich nie wypieliła.
Agatorek 21:06, 22 mar 2026

Aniu, piąteczka

Ula, kukliki mnie nie lubią, albo zanikają, albo je zasuszam

Ela, dziękuję . Te jasne (pojedyncze kwiatki) to właśnie z zeszłorocznych siewek już kwitną
Margo2 22:28, 22 mar 2026

Śliczne ciemierniki.
U mnie słabo rosną. Chyba mam za kwaśno.
Co do łazienki jestem ciekawa co wymyślisz.
Monia81 07:29, 23 mar 2026

Rzeczki i łączki świetna sprawa cudne masz te ciemierniki, dla mnie to nowa perspektywa zamiast tulipanów na rabatach za ciemiernikuję się chyba, bo nie zawodne i długo cieszą Aga jak będziesz jechać do Madzi to wbijaj też do mnie, trawiszcza czekają
MartaCho 07:32, 23 mar 2026

Aga,
jak będziesz jechać do Madzi i Moni, to zajrzyj koniecznie i w nasze okolice!
TAR 08:55, 23 mar 2026

Brunnera? A nie uludka?

Aga jak ja lubie fioletowe krokuski pieknie sie prezentuja. Dla mnie idealne ich polaczenie to z niskim swierkiem Musze pod swoje jesienia wcisnac tez krokusy. Niestety cebulki sadzone w poblizu karmnikow zostały wyjedzone bezczelnie przez ptaszydla, głownie przez kosy. Dobre 100 cebulek przebisniegow i rzeczka szafirkow. Ale niech im tam. Na zdrowie
Ulina 02:13, 24 mar 2026

Szykuj się na dłuższy wyjazd, bo ogrodów do obskoczenia masz trochę

Kukliki lubią mokradła! Może w nowym domu będą mieć warunki, są śliczne w masie, zwłaszcza że kwitną w kwietniu I lubią półcień latem, u mnie pod rozplenicami się skrywają.
Molinię będziesz miała.
Agatorek 09:45, 24 mar 2026

Gosia, dzięki. Na ciemierniki nie narzekam, oprócz jednego, który był w donicy i chyba umarł po zimie (nie wyniosłam jej do garażu i być może jednak go za bardzo przymroziło. Na razie obcięłam mu wszystko, może odbije. Jak nie, to trudno. Tak bywa.
O łazience napiszę niżej.

Monia, ok, przecież Ciebie mam po drodze, jak mogłabym nie przyjechać? . Ciemierniki polecam bardzo. Długo kwitną, czasami nawet dwa razy w ciągu roku

Martuś, chyba będę musiała dwa razy przyjechać . Za dużo Was tam jest na jeden wyjazd

Tarciu, tak, to ułudka, przypomniałam sobie tą nazwę. Od Aprilka dostałam kilka kęp

Ula, no wiem, trochę Was jest na południu
Dziękuję za molinię
Agatorek 09:53, 24 mar 2026

I teraz, być może zaskoczenie
Zdecydowałam (jednak ), że zostawiam łazienkę tak jak jest.
I w jednej będzie wanna, a w drugiej prysznic (na całą szerokość, czyli ok. 1,5 m). Ta druga łazienka jest zaraz obok, więc uznałam, że to trochę „bez sensu” robić w jednej łazience i wannę i prysznic i mieć ciasno (i mieć WC na wprost drzwi), a w drugiej łazience drugi prysznic.

Główna łazienka będzie najprawdopodobniej czarno-złota (płytek jeszcze nie kupiłam, więc to można jeszcze zmienić)
Myślałam o takich: czarny mat ze złotymi żyłkami

I do tego na jednej ściance „obraz” z płytek

Agatorek 09:55, 24 mar 2026

W tej drugiej łazience myślałam o takim (lub podobnym) „obrazie” na ścianie, gdzie będzie prysznic (na wprost drzwi)

Do tego szare lub antracytowe płytki przy WC i umywalce.