Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

kasiab 06:33, 27 mar 2026

Agatorek napisał(a)

Ale na 99 % zostanę przy czarnym macie.

Agnieszko kuchnie piękne. Dobra rada: przemyśl mat. Sprzątam domy prywatne i powiem tak: póki matowe fronty są nowe i użytkownicy bardzo o nie dbają, to wyglądają wspaniale. Z czasem co raz trudniej o nie dbać i wcale nie ma niezawodnej chemii do nich. Śmieszne: o wysoki połysk 100 razy łatwiej zadbać (nie mówię że to alternatywą dla Twego wyboru chodzi mi o zwykłe porównanie) warto zobaczyć jakie fronty mają dostępne, poprosić o polecenie chemii i zweryfikowanie jak wyglądają te próbniki po wielokrotnym dotykaniu paluchem (jeśli będą śliczne to może mają złotego Graala do matowych frontów, wtedy proszę na priv o nazwę preparatu)
kasiab 06:37, 27 mar 2026

Fiołki cudowne! Muszę je mieć i ja. Uwielbiam ich zapach aż dziwne, że jeszcze ich nie posadziłam
Sonka 06:46, 27 mar 2026

Fiołki różowe i biale w niebieskie- nie widziałam.
Agatorek 08:07, 27 mar 2026

Kasiu, przemyślę co do tego matu, jeszcze mam troszkę czasu . Teraz mam wysoki połysk w kuchni i wszystko na nich widac (mimo niejednolitego koloru), także chyba nie ma ideałów

Krysiu, lubię bardzo te różowe, też się rozsiewają.

kasiab 20:53, 27 mar 2026

Agatorek napisał(a)
Kasiu, przemyślę co do tego matu, jeszcze mam troszkę czasu . Teraz mam wysoki połysk w kuchni i wszystko na nich widac (mimo niejednolitego koloru), także chyba nie ma ideałów

Krysiu, lubię bardzo te różowe, też się rozsiewają.

Wysoki połysk przetrzesz i już. A tu jak wejdzie coś tłustego w strukturę to uwierz mi na słowo, ciężko to usunąć zastanawiam się jak te w satynowym wykończeniu
Judith 21:01, 27 mar 2026

Ja mam fronty kuchenne z drewna malowane farbą półmatową. Nie ma śladów palców .
Aczkolwiek pojawia się pytanie czy kwestia palców ma być decydującym kryterium wyboru .
Margo2 22:57, 27 mar 2026

Aga, czytam, że podjęłaś w końcu decyzję w sprawie łazienki.
A ja jeszcze zadam pytanie
A jakbyś przesunęła ściankę, zmniejszając troszeczkę swoją łazienkę i przenosząc do niej prysznic, a wannę do gościnnej?
Wiem, wiem, powiesz, że wolisz większą łazienkę
Agatorek 09:46, 28 mar 2026

Kasia, Judith, chyba jednak będzie mat. Jakoś nie widzę tych mebli (są raczej w tradycyjnym stylu) w wysokim połysku. Teraz mam bardziej nowoczesne i ten wysoki połysk pasuje.
Trudno, będę uważać na te fronty
Kwestia palców to sprawa drugorzędna. Po prostu bardziej podobają mi się te meble w czarnym macie

Gosia . Tak, wolę większą łazienkę i wannę u siebie . Ta druga łazienka też będzie moja, tylko sporadycznie goście będą z niej korzystać .

kasiab 12:33, 28 mar 2026

Agatorek napisał(a)
Kasia, Judith, chyba jednak będzie mat. Jakoś nie widzę tych mebli (są raczej w tradycyjnym stylu) w wysokim połysku. Teraz mam bardziej nowoczesne i ten wysoki połysk pasuje.
Trudno, będę uważać na te fronty
Kwestia palców to sprawa drugorzędna. Po prostu bardziej podobają mi się te meble w czarnym macie

Gosia . Tak, wolę większą łazienkę i wannę u siebie . Ta druga łazienka też będzie moja, tylko sporadycznie goście będą z niej korzystać .

Agnieszko oczywiście że one najpiękniej wyglądają zdecydowanie nie w połysku bardziej chciałam zwrócić Twoja uwagę na możliwe kłopoty przy matach
Agatorek 21:02, 28 mar 2026

Wiem, dzięki Kasiu .