Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

An_na 21:48, 05 lip 2026

Myślałam, że wstawiłaś zdjęcia z egzotycznych wakacji
Oglądałam od końca i ten widok z balkonu tak mnie zmylił
Piękne widoki
LIDKA 21:59, 05 lip 2026

Aga ogród super masz. I fajnie że róże się pozbieraly
ewsyg 22:57, 05 lip 2026

Agnieszka, bardzo wydoroślał Ci ten ogród.
Agatorek 23:41, 05 lip 2026

Juzia

Ania, niestety na egzotyczne wakacje się na razie nie wybieram … jak dom się wybuduje, to (jak starczy mi kasy ) wtedy o tym będę myśleć.

Lidka, dziekuję

Ewa, tak, masz rację, można go tak określić. W przyszłym sezonie ruszam od początku … dobrze, że chociaż dorosłe drzewa tam mam .
MartaCho 07:57, 06 lip 2026

Przepiękny ogród stworzyłaś! Kawał dobrej roboty! Nowy na pewno też będzie tak samo bardzo udany!
Rojodziejowa 08:34, 06 lip 2026

Aguś, a coś z tych roślin bierzesz?
Jak będziesz jeszcze wrzucać zdjęcia różyczek, to ślicznie proszę o podpisy
Agatorek 08:53, 06 lip 2026

Martuś, dziękuję

Asia, następnym razem róże będą opisane, co prawda połowy nazw już nie pamiętam, ale może nie będzie tak źle

Zabiorę np trochę traw, np. Palczatki kameleon, turzyce (wiem, to nie trawy ) raufeif, czy kawałki miskantów.
Mam zamiar wziąć też jednego klona palmowego (rośnie za blisko sosny, także i tak miałam zamiar go stamtąd przenieść), może kilka Hortensji limelight (bo posadziłam je zbyt blisko siebie), może kilka dereni świdwa compressa (mam sporo „dzieci” ), knautię macedońską (bo mam dużo siewek), jakieś ciemierniki, i może jeszcze jakieś drobiazgi.
Przejdę się po rabatach i zobaczę .
TAR 08:58, 06 lip 2026

No i pieknie

Jakiego klona bierzesz? Hostek troche tez odkop. Jak chcesz to dam ci takich bialo zielonych, bede odchudzac swoje. Mam tez troche kłaczy ostrogowca. W doniczki teraz upcham albo posadze na suchym i sobie wykopki zrobisz. Znowu rozsiala mi sie ozanka hyrkanska to tez moge odkopac. I musisz mi mowic szybko nim do wora pojdzie.
Agatorek 09:37, 06 lip 2026

Tarciu, biorę mojego najstarszego garneta bordowego. Posadziłam obok sosny z 8 lat temu, pięknie się rozrósł, ale za chwilę pewnie ta sosna będzie go tłamsić, więc muszę go uratować . Reszty klonów nie chcę ruszać, zresztą na nowym wolę nie ryzykować z klonami, bo są jednak dość wrażliwe na mrozy. Tego co wykopię, posadzę we wnęce tarasu, tam będzie miał bardzo dobre warunki, będzie osłonięty od mrozu domem z jednej strony, a lasem z drugiej.

Tarciu, możesz wszystko, co masz w nadmiarze, upychać w doniczki lub w jakieś miejsce, gdzie sobie później wykopię .
UrsaMaior 10:17, 09 lip 2026

To malutko bierzesz... nie żal Ci zostawić? Czy taka umowa z exem?