Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Judith 14:55, 03 sie 2026

TAR napisał(a)
Dziewczyny w takim swiezo wybudowanym domu jest zimno, jakby klima dzialala. Mury jeszcze niewygrzane a teraz Aga robi styropian wiec to zimno jest zamkniete w srodku. Dopiero po pierwszym sezonie grzewczym sie to wszystko unormuje. Teraz to ciagle wilgoc siedzi i trzeba to wygrzac i wysuszyc

TARcia, to jasne jest .
Ale przyznasz, że działa na wyobraźnię , u nas w najbliższych dniach powyżej 30, w środę 37...
TAR 15:01, 03 sie 2026

U mnie nie dziala, bo ja ciagle spedzam czas w takich miejscach wiec inaczej patrze
Agatorek 23:15, 03 sie 2026

Iza, nie wyrabiam już po prostu . Zaczyna mi być wszystko jedno
I mam nieraz takie myśli, że po prostu podjadę do jakiegoś jednego sklepu i kupię wszystkie płytki do łazienek i pralni. Bez jeżdżenia po kilkunastu sklepach, jak to było poprzednim razem .

Nie no, żartuje . Może podjadę do dwóch sklepów

Tarciu, zapraszam . Mam gdzieś przesłaną instrukcję wygrzewania z firmy od posadzek. I że wygrzewa się dwa tyg (podnosi się temperaturę stopniowo), a później idzie to w dół. Mam się jutro spotkać z serwisantem od pompy ciepła, zobaczymy co ten powie.

Dzieki Sylwia

Asia, te drzewa w tle to był decydujący atut tej działki. Są jeszcze brzozy od frontu

Judith, Kasia, no przecież ja tam nie będę siedzieć jak się będzie wygrzewało . Tylko Panowie od rekuperacji się nieco spocą. Ale to już ich wina, bo mają opóźnienie 2 tyg.

Juzia 14:14, 04 sie 2026

Agatorek napisał(a)

O jaki czorny domek

Ale zieleniny dookoła domu to masz więcej niż ja
Prawie poplon! A raczej przedplon
Agatorek 20:48, 04 sie 2026

Juzia, teraz czarny, a będzie biały

Może inne rośliny też będą rosły, jak te chwasty w piasku …

tulucy 20:51, 04 sie 2026

UrsaMaior napisał(a)
Haha no właśnie widzę, że Ty to małej wiary jesteś, zupełnie jak Lucy. Co ta się nadziamga i nabiadoli... Kop z porządną bryłą i będzie ok

O przepraszam, proszę o używanie czasu przeszłego. Teraz to juz tylko doniczki podstawiam albo bagażnik.
UrsaMaior 20:59, 04 sie 2026

Agatorek napisał(a)
Iza, nie wyrabiam już po prostu . Zaczyna mi być wszystko jedno
I mam nieraz takie myśli, że po prostu podjadę do jakiegoś jednego sklepu i kupię wszystkie płytki do łazienek i pralni.

Zrób sobie wstępne rozeznanie w necie, co dostępne, ceny itp. Zawsze to jakiś wstęp.
UrsaMaior 20:59, 04 sie 2026

tulucy napisał(a)

O przepraszam, proszę o używanie czasu przeszłego. Teraz to juz tylko doniczki podstawiam albo bagażnik.

No, ale ile to trwało
Juzia 21:10, 04 sie 2026

Agatorek napisał(a)
Juzia, teraz czarny, a będzie biały

Może inne rośliny też będą rosły, jak te chwasty w piasku …

To jednak stanęło na białym

Jak dobierzesz dobre rośliny to będą rosły jak te chwasty w piasku
Ja dzisiaj wykopałam resztkę tawułek z piaskowego ogrodu i jutro zabieram na glinę.
Z 30szt zostało jakieś 5.... i ledwo zipią
Nie polecam sadzić tawułek w piach. Nawet jeśli są w cieniu
Gosialuk 22:30, 04 sie 2026

Aga etapy kpńcowe są bardziej wymagające dla inwestora. A jaki lolor mebli kuchennych?