Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Helen 09:52, 20 lut 2021

Cześć Agnieszka, przychodzę z rewizytą. Jaką Ty masz olbrzymią powierzchnię, super pole do popisu. Będę zaglądać i kibicować
Agatorek 11:29, 20 lut 2021

Dzięki Helen .

Juuppi , odwilż w końcu przyszła
Alija 16:55, 20 lut 2021

U nas dziś też na plusie, ale wszędzie jeszcze biało, dużo śniegu. Mam nadzieję, że wkrótce to stopnieje i będzie można szukać pierwszych roślinek, a to takie przyjemne. Pozdrawiam!
Margerytka40 17:00, 20 lut 2021

Agatorek napisał(a)
Dzięki Helen .

Juuppi , odwilż w końcu przyszła

Przyszła. Ja już delektowałam się dziś pierwszą posiadówką na tarasie. Bajka
Agatorek 18:44, 20 lut 2021

Przyszła, ale póki co szału nie ma, musi być kilka dni pod rząd na plusie, żeby te zwały śniegu zniknęły .

Hej Alicja, chyba mamy podobne warunki, jeśli chodzi o śnieg .
Basieksp 19:50, 20 lut 2021

Ja mam podobnie, śniegu jeszcze cała masa, na drodze przed bramą jedna ogromna kałuża, ale nie byłabym sobą gdybym się nią nie zajęła łopata i dalej spuszczanie wody do rowu, może trochę dziwne zajęcie ale ja lubię to robić
Agatorek 21:21, 20 lut 2021

Basieksp napisał(a)
Ja mam podobnie, śniegu jeszcze cała masa, na drodze przed bramą jedna ogromna kałuża, ale nie byłabym sobą gdybym się nią nie zajęła łopata i dalej spuszczanie wody do rowu, może trochę dziwne zajęcie ale ja lubię to robić

Po zimie, to każda praca na zewnątrz cieszy
Anabell 18:52, 21 lut 2021

Agnieszko!
Przeszłam cały Twój wątek, masz wyzwanie zaplanować cały potencjał działki.
Wyobraźnie co do ilości mam, bo w moim ogrodzeniu jest połowa Twojej.

Ogród zaczynasz tworzyć z wielkim rozmachem i wsparciem osób dobrej woli, oczywiście Twój zapał i chęci też są.
Wydaje mi się że na początek powinnaś poszukać chłopa z małym traktorkiem takie są, a potem glebozgryzarka będzie potrzebna przy takim areale.

Zatyrasz się sama, utrzymanie w rękach ciężkiej glebozgryzarki to nie dla Ciebie, wiem co piszę, bo też się rwałam.
Mówiłam co to dla mnie jak potrafiłam skopać szpadlem duży obszar, a jednak wyrywa z rąk i potrzeba męskiej siły.

Zegar przyciąga uwagę.
Agatorek 20:38, 21 lut 2021

Do podobnego wniosku doszliśmy, z tą glebogryzarką.
Dlatego kupujemy mały traktorek i do tego jako osprzęt- glebogryzarkę separacyjną. Można też dokupić do niego osprzęt do koszenia. Przyda się też później, gdy wyjdziemy z robotami poza ogrodzoną część (to pewnie za kilka lat ). Z tym powinnam sobie poradzić . Na małym traktorku już jeździłam (takim koszącym), ten będzie niewiele większy.

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam
Anabell 21:52, 21 lut 2021

Agnieszko!
bardzo dobra decyzja z traktorkiem.

Trawnika na razie nie robisz ale kosić też trzeba. Ręczną kosiarką szkoda czasu i wysiłku.
Ja miałam traktorek od koszenia z koszem i niego sprzęt do odśnieżania.

Porobiłam rabaty na środku trawnika, nie było jak wjeżdżać traktorkiem, stał kilka lat nieużywany i latem trafił się ktoś chętnie odkupił.