Dziękuję dziewczyny za odzew i uwagi, każda jest dla mnie bardzo cenna
Projekt nr 2 najmniej mi się podoba – odpada. Zostaje póki co 1 (półkole dodaje miękkości i jest najardziej klasyczny) i 3 (podoba mi się jak dzieli ogródek w poprzek dwoma ekranami największych rabat w środkowej części, zresztą nr 2 też dzieli ale na trzy części), chyba że wymyślę jeszcze zupełnie coś innego ale na razie weny i inwencji brak.
Anda no cały czas chodzi mi po głowie trochę taki styl formalny, przemawia do mnie, ale nie do końca taki "sztywny". Pomysł w założeniu dobry żeby rabata półokragła była w świetle okna, ale taras chchiałam podzielić na dwie cześci jakimiś donicami, może przepierzeniami, a nawe niższymi meblami- do mniejszej prowadziłyby mniejsze drzwi tarasowe, a do drugiej te duże (zaznaczyłam na rysunkach linię podziału). Jeżeli zrobiłabym półokragłą rabatę w świetle dużego okna to ścieżkę z lewej strony musiałabym przesunąć i wówczas wyjdzie mi ona poza obrys mniejszej części tarasu i nie byłoby z niej zejścia do ogródka.
Inka74 które narożniki zaokrągliłabyś a które nie? Nie mogę sobie poradzić z tymi krągłościami, te które zaznaczyłam, czy inne? A może w nr 3 nie zaokrąglać skoro wszystko w nim takie kanciaste, a krąglić tylko w nr 1?
I jak poprawić kształt placyków – masz koncepcję?
Masz racje projekt na kartce to jedno, a co na żywo to na żywo więc nastawiam się na kolejne zmiany i rysunki choć teraz próbuję znaleźć jakiś punkt wyjścia, który będę w razie potrzeby modyfikować. Dziś śnieg całkiem stopniał (było 12 stopni), jutro albo w weekend wyjdę na zewnątrz i spróbuję sobie wyobrazić moje koncepcje na żywo.
Dziękuję za podpowiedź (Asia Makadamia), inspiracja bardzo fajna, świetny widok na brzózki (wnętrze w moim stylu, nawet żyrandol mam bardzo podobny). Podpis dodałam, fotkę też, może teraz będzie łatwiej mnie odszukać – dzięki za rady.
Sylwia_slomc, nie widziałam tej serii. Dzięki, zabieram się za oglądanie.
Acha, jak widziałyście fotkę domu nie mam jeszcze tarasu, w każdej chwili mogę zmienić jego kształt, może tu coś podziałać?