Chyba nie chce tui. Po tej stronie ogrodu mialam i chorowały. Ziemia gliniasta i im jakos ciezko. Walcze o te tuje na 2 długich
Rabatach i ciagle cos nie tak. Sadzilam na zachodniej juz 2 raz caly szpaler. Zakorowalam je grubo. Wiosną dostały nawóz i 2 razy oprysk na grzyba. Może teraz rusza jak należy. Bo tez plot jest i je troche chroni przed wiatrem.
A Mam tez szmaragdy przed domem i na połnocnej z rodkami i tu lepsza ziemia jest i rosna ładnie.
Tu troche widac te co ładnie rosna.
A buki będe ciut ciąć. Ewentualnie jak wiosna bedziemy robic trawnik to poszerze rabate i je przesadze.
Nie są duże jeszcze to nie bedzie trudno.
Pamiętam że też drzewa przesadzałas Wiolu.
Mam rabaty wkolo calej dzialki.
Dzialka ma 1279 m2
Dom z podjazdami tarasami i placem pod wiate itp to ok 450 m.
Trawnik bedzie 350 m2 około
Reszta to rabaty.
Z trawnika wykroje jeszcze placyk z ogniskiem i placyk basenowy.
Pielenia bede miala zawsze duzo.
Ale tez duzo miejsca jeszcze na nowe rosliny.
Jest dużo pieknych co nie mam jeszcze.
W tym roku jeszcze skończe korować i ewentualnie dosadze hortki i trawy na południowej.
I czekam aż wszystko porośnie.
Mąż mi pomaga dużo to może kiedys będziemy mieć pieknie .
Lidka, podziwiam. Też robię plany, bo inaczej się uduszę ale w nim ie zwykle nic z nich nie wychodzi, po drodze plany ulegają znaczącym zmianom
Bardzo dużo macie zrobione w jeden sezon. Podziwiam za tą pracę
U nas na razie sa 2 male trawniczki a to duze co ma byc trawnikiem to chwastowisko. Kosimy na zmiane. Bo maz co 2 tyg w domu. Ale inne rzeczy pomaga tez.