Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Joann 16:27, 14 cze 2021

Lidko, setka Ci stuknęła!
Lubię te Twoje zapiski planów Ten jeden dla M szczególnie zapadł mi w pamięć Idziesz jak burza, musi być pięknie: są ręce do pracy i chęci, i jest Ogrodowisko, więc nie może być inaczej! Ściskam:*
LIDKA 21:45, 14 cze 2021

Z planu na ten tydzien poniedziałkowy punkt wykonany. Skosilam 2 małe trawniki i przedpłocie.
I ugotowalam obiad - pierwszy od paru dni. Gotowce sie już przejadły.
Magleska 21:56, 14 cze 2021

Lidka
podziwiam postępy prac ....idziesz jak burza ......już tyle zrobiłaś w tym sezonie -wielkie gratulacje

a z obiadami u mnie też tak jest najczęściej gotowce ,albo jakieś makarony na szybko albo kurczak i warzywa na patelnię .....

Roocika 23:30, 14 cze 2021

LIDKA napisał(a)

Też mi sie plan sypnie zapewne. Np z powodu pogody.

Mi łatwiej bo nie mam małych dzieci.
Za to te duże rzadko dostaja obiad
Bo po pracy zaraz do ogrodu lece.

Lidka, nie wiem jakie masz duże dzieci, nie dadzą rady Tobie zrobić obiadu ?
U nas gotówce odpadają niestety i chcemy, nie chcemy musimy gotować
Martka 08:34, 15 cze 2021

Lidka, rabaty zrobiły ogromne postępy. Żal mi buczków, że tak blisko ogrodzenia, ale rozumiem, że nie możesz wysunąć, bo mąż może na nie reagować z lekkim przewrażliwieniem? pamiętam historię ze szkółki, o której pisałaś Pielenia będzie dużo na początku, potem przy regularnym pieleniu naprawdę można taki ogród ogarnąć. Ale nie łudźmy się, hasło urlop nabiera przy ogrodzie innego znaczenia Właśnie mam taki ogrodowy tydzień Szał będzie.
LIDKA 12:03, 15 cze 2021

Martka napisał(a)
Lidka, rabaty zrobiły ogromne postępy. Żal mi buczków, że tak blisko ogrodzenia, ale rozumiem, że nie możesz wysunąć, bo mąż może na nie reagować z lekkim przewrażliwieniem? pamiętam historię ze szkółki, o której pisałaś Pielenia będzie dużo na początku, potem przy regularnym pieleniu naprawdę można taki ogród ogarnąć. Ale nie łudźmy się, hasło urlop nabiera przy ogrodzie innego znaczenia Właśnie mam taki ogrodowy tydzień Szał będzie.

Będzie fajnie na każdym urlopie.
Posadzimy co ma rosnąc, potem tylko pielenie, pielenie, pielenie i jakieś tetrisy
i dosadzanki,

I bardzo ale to bardzo zazdroszczę Ci tego urlopu ogrodowego.
Bo ja na koniec lipca dopiero mam wolne jakieś.
I w soboty chodzę do pracy. także czasu mam mało

Co do buczków nie żałuj. maja dobrą ziemie, z rana trochę cienia, dostana paliki i grubo kory i będą sobie rosły. Jest możliwe że się rabata poszerzy ale to na jesieni lub na wiosnę przy robieniu trawnika. teraz na pewno nie.

I tak myślę jak dam rade z tymi co jej mam bo ich kilkaset m2.
Co 2 sobotę moje jest koszenie trawnika i przedpłacie a to też zabiera czas.

Na szczęście tuje i ta główna opieka( wertykulacja i aeracja i nawożenie)nad trawnikiem to będzie sprawa Męża.

LIDKA 12:06, 15 cze 2021

Magleska napisał(a)
Lidka
podziwiam postępy prac ....idziesz jak burza ......już tyle zrobiłaś w tym sezonie -wielkie gratulacje

a z obiadami u mnie też tak jest najczęściej gotowce ,albo jakieś makarony na szybko albo kurczak i warzywa na patelnię .....

ooo kurczak z warzywami - dobry pomysł. Dziś spichce.
makarony tez lubię
Wiaan 12:47, 15 cze 2021

Lidka przez prace ogrodowe opuściłam się kulinarnie i wszystko na szybko, dopiero jak córka ze studiów wraca to dogadzam rodzinie
Agatorek 22:16, 15 cze 2021

LIDKA napisał(a)
Z planu na ten tydzien poniedziałkowy punkt wykonany. Skosilam 2 małe trawniki i przedpłocie.
I ugotowalam obiad - pierwszy od paru dni. Gotowce sie już przejadły.

Ha ha. Ja, jak robię zupę, to wekuję w słoiki, żeby codziennie nie robić obiadów. Jak jestem nieraz sama, to czasami w ogóle nie gotuję .
Judith 22:29, 15 cze 2021

A u mnie gotuje mąż. Mnie sie zdarza, ale bardzo rzadko .
Buczki bardzo ładne, zreszta pamietam, ze kupiłaś piękne okazy. I czym karmisz rodki, ze tak pięknie i obficie kwitną takie maluchy!?