Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 08:31, 23 paź 2025

nicol21 napisał(a)
Super, że psina pojętny i chęny do mówienia.
Kortowa... no czadik!!!! na serio wygląa jakby miała 100 lat

Jakby miała 100 lat to pod 12 drzewami które tam są nic by nie rosło albo bym miała hostowisko.♥️
LIDKA 08:36, 23 paź 2025

GingerO napisał(a)
Hej,
Pytałam już, ale spróbuję jeszcze raz. Czy Twoje platany mają kuliste korony? Jest taka odmiana, zastanawiam się nad nią i chciałam popytać kogoś kto taka ma. Nazwy oczywiście nie pamiętam.
Macham

Platany mam zwykle nieszczepione. To największe drzewa jakie posadziłam.
Trzeba chyba będzie je ciąć albo je wymienię na ambrowce kolumnowe.

Sytuacja zdrowotna i wiekowa się robi taka że sił może ubyć mocno.
Katalpe już wymieniłam ze zwykłej na szczepioną żeby własnie nie mieć z nią roboty.

Przez zimę przemyśle te platany bo już M podrzucił taki pomysł.
mrokasia 09:56, 23 paź 2025

Franio jest super . Fajnie, że wnosi radość do domu .
Ja na szczęście nie mam drzew do cięcia, oprócz dwóch grabów na froncie. Za to mam bardzo dużo tawuł, cisów, buksów. Za dużo. Ale to jednak nie to samo co drzewa. Na drabinę wchodzić nie muszę.
mirkaka 10:36, 23 paź 2025

LIDKA napisał(a)

Grudniki warto. Dobrze rosną ,zero wymagań i rzadkie podlewanie.
Mam je w ziemi z wora , doniczki bez dziurek. Po kwitnieniu uszczykuje im liście na króciutkie. I to chyba powoduje że odrastają i kwitną bujne. Mam je ok 6 lat.

A ja swoje zawsze przeleję, wywaliłam wszystkie
TAR 10:46, 23 paź 2025

Zdrowie najwazniejsze, choc zal takich pieknych drzew, moze gdzies w okolicy mozna je przesadzic. Bys jadac do domu mogla ogladac jak ladnie rosna. W dobie wycinania wszystkiego to tak na przekor, inni tna my sadzimy
Moje grudniki zdechlaki, chyba maja za ciezka ziemie. A dwie sztuki podobnie jak Mirka zalałam
Nie mam reki do domowych kwiatow, nawet skrzydłokwiaty rosna jak anemiki. Tylko Fatsja ładna. Ale te trzymam od wiosny na dworzu. Na zime zabieram do domku.
April 12:00, 23 paź 2025

Pięknie zapączkowane grudniki. Mam jednego, podlewam trzy razy do roku a on i tak kwitnie Ale zdecydowanie nie jest tak urodziwy jak twoje. Dobry pomysł z przycinaniem po kwitnieniu. Spróbuję zastosować
LIDKA 19:25, 23 paź 2025

mrokasia napisał(a)
Franio jest super . Fajnie, że wnosi radość do domu .
Ja na szczęście nie mam drzew do cięcia, oprócz dwóch grabów na froncie. Za to mam bardzo dużo tawuł, cisów, buksów. Za dużo. Ale to jednak nie to samo co drzewa. Na drabinę wchodzić nie muszę.

Ja odchodzę od roślin do cięcia. Zwłaszcza drzew. Nie wyrabiam się od kilku długich tyg i raczej lepiej nie będzie a jak będzie to będę siedzieć na tarasie.
LIDKA 19:25, 23 paź 2025

mirkaka napisał(a)

A ja swoje zawsze przeleję, wywaliłam wszystkie

LIDKA 19:34, 23 paź 2025

TAR napisał(a)
Zdrowie najwazniejsze, choc zal takich pieknych drzew, moze gdzies w okolicy mozna je przesadzic. Bys jadac do domu mogla ogladac jak ladnie rosna. W dobie wycinania wszystkiego to tak na przekor, inni tna my sadzimy
Moje grudniki zdechlaki, chyba maja za ciezka ziemie. A dwie sztuki podobnie jak Mirka zalałam
Nie mam reki do domowych kwiatow, nawet skrzydłokwiaty rosna jak anemiki. Tylko Fatsja ładna. Ale te trzymam od wiosny na dworzu. Na zime zabieram do domku.

Tarcia
Zobaczymy jak się dadzą wykopać te platany, na razie to luźny pomysł.

Moje grudniki rosną w byle czym z worka, pewno torf. Podleje jak mi się przypomni. Raz dostały pałeczki nawozowe.
LIDKA 19:35, 23 paź 2025

April napisał(a)
Pięknie zapączkowane grudniki. Mam jednego, podlewam trzy razy do roku a on i tak kwitnie Ale zdecydowanie nie jest tak urodziwy jak twoje. Dobry pomysł z przycinaniem po kwitnieniu. Spróbuję zastosować

Moje stoją na wschodnim oknie.