Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Patrycja_KG_Lu 08:50, 20 paź 2025

LIDKA napisał(a)
[...]
Jeszcze Ci coś opowiem. Mój młodszy syn ten od Kromki, raz na rok na ich rocznicę z narzeczoną wybierają kilkadziesiąt ich zdjęc i wywołują i wklejają do albumu. Robią też notatki , zapiski , doklejają wycinanki czy kwiatki.
Z 4.5 roku związku mają już 4 fajne albumy.

Te zdjęcia elektroniczne są super ale nie mają tego uroku co papierowe albumy.

Swojego czasu Muszelka jak odwiedzała forum to pokazywała swoje fotoksiążki z wyjazdów w góry czy też świątecznych sesji wnucząt. Tak mnie to zmobilizowało, że mojemu dziecięciu robię książkę od urodzin do kolejnych urodzin, czyli z każdego roku życia. Świetna sprawa. Zamawiam zawsze więcej niż jedną sztukę i daję np. na Boże Narodzenie jej babci.

Teraz w zimie mam plan wziąć się za wcześniejsze roczniki i też z nich albumy porobić. Każdy folder ze zdjęciami staram się przechowywać na dwóch rożnych dyskach/chmurach, bo jak jedno miejsce padnie to zawsze jest to drugie lub dostęp zdalny.
Juzia 10:42, 20 paź 2025

LIDKA napisał(a)

Józia to zasługa gliny i mokrego roku i taki efekt. Podlałam tam tylko raz. I nawoziłam tylko róże i hortki. I mam grubiutką warstwę kory a ona dobrze robi mojej glinie.

Sama się przekonasz wkrótce co znaczy mieć glinę w ogrodzie. ☺️

Taaaa.... przekonuję się ostatnio bardzo.
Nie mogę dostać się na działkę autem
Judith 12:43, 20 paź 2025

Narsilia napisał(a)

Ja jeszcze na dokładkę miałam awarie tel takie odcięcie z dnia na dzień bez powodu wyłączył się i koniec , potrafiłam kontakty zdjęcia praktycznie z całego roku ' w tym tyle zdjęć mojego szkraba bo na szczęście ogród tu na forum chociaż wrzucam i taki smutek mnie ogarnął że szok ,

Nie bój nic. Jesli karta pamięci nie padła (a to co piszesz nie wskazuje na to), to nie straciłaś żadnych zdjęć . Wszystko jest do odzyskania .
Narsilia 18:30, 20 paź 2025

Te nowe telefony nie mają zewnętrznych kart pamięci niestety, a wiecie tam nie da się dostać bez rozerwania go na części pierwsze , a nie mam zaufania ani nie umiem obsługiwać tych chmur nie chmur , też jestem zwolenniczką zdjęć w albumach ale przyznaję się że po prostu chciałam ale nie umiał się do tego zmobilizować, a nigdy tel mi nie dał powodów do tego że może cis się zadziac , więc to takie ostrzeżenie, jak zaczęłam o tym opowiadać to okazuje się że bywały znajomych takie sytuacje że bez większej awarie czy stłuczki tel się wyłączam samoistnie i amba Fatima