Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Tess 21:19, 14 lut 2025

April napisał(a)

Słuszna uwaga, miałam dopisać, Hortensja piłkowana Avelroz.
Derenie chyba najlepiej słońce, półcień. Ale nie patelnia. Dużo zależy od wilgoci.
Zrób sobie prezent na Walentynki Ja tak zrobiłam

Będę tego żałować, ale daj namiar
TAR 23:52, 14 lut 2025

padlam

Ja kupilam klacza cyklamenow zobaczymy co z nich wyjdzie. Te z sadzawki zawsze sa okazale.
TAR 23:58, 14 lut 2025

Elu, Tess puscilam Wam namiar
Gruszka_na_w... 13:11, 15 lut 2025

April napisał(a)

Tak, nie są tanie ale warto, wypasione sadzonki, mnóstwo pędów.

Sadzonki przepiękne. Teraz wypada tylko czekać na fotorelację z ich sadzenia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Monia81 17:48, 15 lut 2025

Śliczne sadzonki takie na wypasie dobra, nie wiem czy dobrze robię, ale poproszę o namiar na te derenie, chyba jednak spóźniony prezent sobie pyknę
April 07:18, 17 lut 2025

Margo2 napisał(a)
Jola, nie wiem czemu się zastanawiasz gdzie to wszystko trzymać oczywiście, że w garażu. Ja swoje cyklameny trzymam na tarasie w kartonach, w których przyszły. Powinny wytrzymać
Zazdraszczam tych dereni.
Tez bym chętnie kolejne kupiła. Tylko gdzie to sadzić?
Chętnie na konsylium przyjadę

Gosia, trzymam w garażu. Dziś -13, a w garażu 1 na plusie.
Ale tam jest dość ciemno. Jak się ociepli, wystawię na taras, przynajmniej cyklameny.
Na konsylium zapraszam
A dereń by się zmieścił, może jakieś brzuszki od rabaty na derenie
April 07:22, 17 lut 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Jolu u ciebie na wątku jak w ulu. Kręci się na całego.
Napisz mi gdzie ty te chciejstwa kupowałas. Chce zamówić cyklameny, ale oferują cebulki a u ciebie widzę już kwitnące kupiłaś. Napisz po ile i gdzie.

Jeszcze proszę podać gdzie kupowałaś te piękne krzaki derenia.
Teraz jestem na wsi ale po niedzieli zacznę też zamawiać. Bardzo mnie kręcą te cyklameny.

Kocięta lubię kiedyś miałam kotkę bardzo przeżyłam rostanie z nia. I powiedziałam koniec nie nadaje się.

Cześć Elu, nadrabiam zimową nieobecność
Ja zawsze kupuję w Sadzawce. Zawsze są super sadzonki. Ja się jeszcze nie zawiodłam.
A derenie na All.. wyślę pw.
April 07:25, 17 lut 2025

Monika83 napisał(a)
Widziałam na ich stronie sporo gatunków cyklamenów że nie wiadomo na które się zdecydować

Ale sporo jest niedostępnych. Ja w zeszłym roku kupiłam jednego kwitnącego latem.
A teraz różne kolory coum, kwitnącego teraz. No i lubię srebrne liście, to były moje typy
April 07:27, 17 lut 2025

Tess napisał(a)

Będę tego żałować, ale daj namiar

Jak się zdecydujesz, to z sadzonek będziesz zadowolona. Mistrzami pakowania nie są ale mimo to sadzonki dotarły w dobrym stanie i bardzo zgrabne i dorodne. Cena myślę że też przystępna.
April 07:30, 17 lut 2025

TAR napisał(a)
padlam

Ja kupilam klacza cyklamenow zobaczymy co z nich wyjdzie. Te z sadzawki zawsze sa okazale.

Jestem pewna że u ciebie cyklameny z kłączy sobie poradzą i będą super. Ja wolałam kupić większe, może dadzą u mnie radę. No i widzę co kupuję. Poza tym kupiłam w tym samym miejscu jeszcze kilka paproci i inne