Dół wielkości wiadra budowlanego po farbie 20 l. na głębokosc styknie a poszerzyc dół bez problemu dam rade. Stamtad wysadzilam juz wszystkie klony palmowe. Został buk, ktoremu tam wyjatkowo dobrze, został wiaz Geisha i kruszyna. Wykopie hakony aurea z obwódki, kukliki i zamienie na seslerie, dołoże miniatury Cutie, Acropolis i Alevia. I na wypełniacze pojdzie 5 Perovskich. Plan w głowie juz mam. Ale ja wszystko sobie ukladam na żywo. Bo moze to nie zatrybi.
Nie pitol, bierz derenia. Wysla w przyszłym tygodniu jak napiszesz kiedy maja wyslac to moga nawet pozniej. Zreszta zima tylko do soboty potem juz bedzie ok. Nie ma opcji bys dostala w tym tygodniu.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ja wzielam 5, nie moglam sie zdecydowac na jednego. Teutonia, Claudia, Copacabana, White Fountain i Schmeterling. Claudia i Teutonia maja duze kwiaty. Nie wiem na czym Ci zalezy w dereniu, na ilosci kwiatów czy wielkosci kwiata a moze kolorze liscia?
Ogolnie odnosze wrazenie, ze jak deren sie ladnie zakorzeni i przyjmie miejscowke to co roku ma wiecej kwiatów. Moj Venus zaczynał od jednego a po 2 sezonach byl caly obsypany. Najwyrazniej miejsce mu przypasiło.
Szalejecie z tymi zakupami roślinowymi
Ja na razie tylko nasiona dokupuję. Na byliny przyjdzie jeszcze czas ale nawet nie myślę o nich bo już szczerze mówiąc nie mam miejsca na nowe. Rok temu sporo nowego kupiłam więc czekam na ten sezon by zobaczyć czy dają u mnie radę.
Zakupów roślin nie planuję na ten sezon.