Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kordina 14:24, 23 kwi 2026

A może by tak sekator na gumce i na szyję?
MartaCho 14:32, 23 kwi 2026

Bożenko Sekator może jeszcze, ale nożyce?
Kordina 14:55, 23 kwi 2026

Na plecy!
TAR 14:56, 23 kwi 2026

April napisał(a)

No właśnie po tych twoich dużych zakupach ostróżek, zakupiłam i ja chyba 10 sztuk. Wczesna wiosna i nie przyrastały, od razu zanikały. A które dzwonki ci wcinają? U mnie nie. Chyba mam z pięć różnych rodzajów dzwonków.
Marcinka muszę sprawdzić ale wydaje mi się że jeden pęd przetrwał.
Z tymi różami to cię dopadło
Ja wczoraj wycięłam całą, pnącą, ponad 4-metrową różę Moonlight. Czarne pędy do samej ziemi. Podobnie Robin Hoody dwa. Historyczne jakoś sobie radzą i ramblery też ok. Reszta to masakra. Ale o dziwo trzy nowe róże posadzone do kast, bez okrycia, tylko z kopczykami - przezimowały super. Fakt że przy odśnieżaniu sypałam na nie śnieg. Były całe zakryte jak w igloo.

Roze mam do posadzenia jeszcze te z zeszlego roku i te co w tym sezonie kupilam. Ładnie mi rosna to niech zostana. Jedynie Zephiryna 2 pędy czarne, nie wiem czy cos z niej bedzie.
Dzwonki praktycznie wszystkie wszamane byly. My chyba mamy za kwasno na ostrozki.

Obecnie najwiekszy moj problem w ogrodzie to Pan Niechciej A rosliny czekaja. Niektóre na eksmisje a niektore na miejscowki

April napisał(a)

Czyli białaski to już nie "białaski" Wiem jak moja biała sunia kopie w ogrodzie. Potem noc i całą głowę ma ciemniejszą od reszty
Tak naprawdę to nie mam pojęcia gdzie są nożyce. Tyle że skończyły mi się już opcje.

Niebieskie pole szafirków to musiało bosko wyglądać

Żaluje, ze foty nie zrobilam ale to taka waska jednokierunkowa, nawet nie byloby jak sie zatrzymac by drugie auto wymineło. Wygladalo to fantastycznie.
Bialaski jutro zalicza kapiel, sa za brudne. Ale trawa nie rosnie, bo sucho i zimno, do tego dobita przez zalegajacy snieg a te sie kulaja w tym pyle.
Za to moje ukochane brzozy puszczaja juz listeczki. Ogolnie sporo roslin u mnie dostalo w palnik, mimo sniegu. Poczochralo pancerne rosliny a klony palmowe praktycznie bez zadnego uszczerbku. Nie rozumiem tego.
U nas mialo w weekend padac jednak poprzesuwalo sie troche i deszczu nie widac. Trzeba bedzie chyba zraszacze odpalic. Dobrze, ze mam ziemie ciezkawą pod trawnikiem to krotkie podlewanie styknie.