Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Magara 23:24, 21 kwi 2026

April napisał(a)

Na kompost daję wszystko, nie przejmuję się nasionkami ponieważ ja nie ściółkuję kompostem. Używam go głównie do sadzenia, do dołków.

O matulu, tyle kompostu tylko do dołków???
Jola, boje się zapytać co jeszcze planujesz nasadzić?
mrokasia 08:06, 22 kwi 2026

Jolcia, u Ciebie sosen mogłoby być mniej i ogród by nie ucierpiał a wręcz przeciwnie - zyskałby trochę więcej światła. Ale tak całkiem bez to sobie nie wyobrażam. Uwielbiam Twój las! Stworzyłaś cudeńko pod tymi sosnami .
ewsyg 08:10, 22 kwi 2026

Jolu, z przyjemnością obejrzałam zdjęcia z Teojego ogrodu, który nieustannie mnie zachwyca. Pięknie go pokazujesz
tulucy 09:21, 22 kwi 2026

TAR napisał(a)
Jaki facet z Niemiec???

Też nad tym myślałam i stwierdziłam, że chyba covidowy pierwszy pacjent w Polsce... chyba.
tulucy 09:22, 22 kwi 2026

Przyznam się, że zaglądam z nadzieją, że się zguba znalazła. Jeszcze trochę i wpadnę do Ciebie osobiście ten kompost przerzucać, bo mnie ciekawość powoli pożera.
Judith 09:37, 22 kwi 2026

Ten Niemiec to Alzheimer . Taki czarny dowcip jest z Niemcem, który wszystko chowa.
April 09:49, 22 kwi 2026

ajka napisał(a)
Jak patrzę u ciebie na te kwitnąco zielone połacie i porównuję ze swoją pustą korą, to aż mnie żal bierze. Kiedy u mnie się to wszystko rozrośnie ...

Szybciej niż myślisz
April 09:51, 22 kwi 2026

TAR napisał(a)
Jaki facet z Niemiec???

Ciagle sie waham co do glediczji choc bylaby swietnym oczozawieszaczem od strony goscinnego gdzie teraz tylko wstyd. Pomysle.

Lubie te wiosenne niebieskosci. Brakuje mi latem kwiatow w takim kolorze. Sa wszystkie tylko nie niebisakie. A ostrozki mi slabo rosna.

Pocieszylas mnie co do kompostu,bo ja tez rzucam wszystko jak leci. Ale kompost ma byc tylko do dolkow.

Alzheimer
Mi wszystkie ostróżki padły.
Też kocham niebieski, nawet w strojach
April 09:52, 22 kwi 2026

ajka napisał(a)

TAR ciekawe to co piszesz, ja celuję wczesną wiosną w biały, niebieski i żółty, ale potem niebieskiego się wyzbywam. Latem czekam na kolory ciepłe (żółte, pomarańczowe, różowe, czerwone) Ta zmienność ogrodu właśnie mnie najbardziej zachwyca.

No chyba że się nie lubi czerwonego, pomarańczowego i żółtego
April 09:55, 22 kwi 2026

Magara napisał(a)

O matulu, tyle kompostu tylko do dołków???
Jola, boje się zapytać co jeszcze planujesz nasadzić?

Właściwie już nic nie planuję. Nic nie kupiłam. Ale pewne miejsca muszę odmłodzić, pozmieniać, więc kompost się przyda do wzbogacenia dołków. W tym piachu szybko znika jedzonko dla roślin.