Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:56, 06 maj 2026

TAR napisał(a)
Mnie tez ta fotka sie podoba. I ja widze w niej bezgraniczne przywiazanie dwoch zwierzakow, akceptacje roznic i bliskosc. Nostalgiczne, pamiatkowe.

Jola masz racje klony nie lubia najbardziej przeciagow, wtedy nie rosna ladnie. Do tego u Ciebie jest rowniez mikroklimat pomimo piachu i klony tam dobrze sie czuja. Zauwaz u Ciebie, u Izy, u mnie - drzewa dookola. I to robi cala robote. Klony rosna.

April 11:57, 06 maj 2026

antracyt napisał(a)
Fajne są takie międzygatunkowe przyjaźnie
Kot w czosnkach nie połamał Ci pędów kwiatowych?

Zuza, niestety czosnki połamane. Ale nie jest mi bardzo żal bo i tak były biedne, drobne, pewnie przez suszę. Trudno, ten sezon będą głównie liście.
April 11:59, 06 maj 2026

tulucy napisał(a)
Też sobie nazwę klonika zapisuję.
Moja ubiegłoroczny Molly Schroeder też nie daje znaku życia. Jeszcze trzymam, może jakiś cud będzie, ale wątpię. Już puszczała listki przed tymi przymrozkami, a teraz sucha.

Molly Schroeder bardzo mi żal. Chyba tylko u Margo przetrwała. Ale podobnie jak ty, ciągle liczę na cud. Mimo że moja nie wypuściła nawet listeczka...
April 12:00, 06 maj 2026

TAR napisał(a)
Na tego Wilsona tez sie napalilam, mialam nawet w poprzednim ogrodzie.
Lucy ty z klonami to jeszcze poczekaj, masz jeszcze za duzy wygwizdow. Jak zarosnie wtedy szalej, beda mialy jak paczki w masle. No chyba, ze gdzies przy domu chcesz w donice.

Miałaś tego klona i nie zabrałaś? No błąd

Teraz za mną chodzi klon peve multicolor
Wafel 12:08, 06 maj 2026

Simba, no przecież - wszystko się zgadza

Z tymi klonami to racja, las tworzy dla nich dobry, zaciszny mikroklimat.
TAR 12:49, 06 maj 2026

No nie zabralam, w tamtym czasie troche sie jeszcze klonow balam jesli chodzi o wykopki, do tego to byl koniec listopada. Wzielam tylko gatunkowe. A reszte zostawilam. Szczegolnie mi zal Asahi Zuru, bo sa nie do dostania.

U mnie Molly Schroeder chyba zywa. Za mna chodzi buk pendula aurea.