Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

mirkaka 12:51, 30 kwi 2026

April napisał(a)

Jolu, na szczęście po białym została tylko odrobina wilgoci w lesie. Dla mnie cenna każda kropla. Zwłaszcza że popsuła mi się pompa w hydroforze.
Na zdjęciu jest róża Laguna i rambler American Pillar. Zdecydowanie nie są dobrze prowadzone i dlatego powstaje ta drewniana pergola. Muszę przyciąć ten wystający kawałek. Róże będą prowadzone tak żeby ta pergola tworzyła ramę, jak w obrazie, nie zasłaniając widoku. Dodam chyba jedną linkę stalową na górze i nic więcej. Zobaczymy. Na razie rambler owijałam wokół sosny ale był za sztywny, zbyt kłujący i przeszkadzał przy zejściu z tarasu.

Tak to wygląda w sezonie, patrząc od drugiej strony. Jeden chaos

Ciężko mi znaleźć zdjęcie tej sosny z ramblerem. Jest to brzydkie miejsce które omijam aparatem. Tylko Laguna się załapała na fotki

A dla mnie przepiękne, pomyślałam sobie że nie pokazywałaś tego kawałka ogrodu, jeśli tak o nim myślisz, ale bardzo szkoda, pięknie wyglądają te hakonki w nogach róży I cała ta rabata taka delikatna
Joku 19:37, 30 kwi 2026

Mnie też się podoba, zwłaszcza ta kompozycja w donicy.