Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Margo2 16:40, 16 kwi 2021

April napisał(a)

Będę odpoczywać jak będzie padał deszcz. Z moim areałem nie mogę sobie pozwolić na lenistwo. Zrobiłam bardzo dużo ale niestety nie wykonałam planu. Chyba trochę plan był na wyrost
Jutro pojadę do biura, to odpocznę, przynajmniej fizycznie
A pogoda była dziś cudna, mam nadzieję że u wszystkich

Jola, ja chyba wolę fizyczne zmęczenie
Jak tam u Ciebie? Leje?
Odpoczywasz?
Bo ja od środy nie wyszłam do ogrodu. Cały czas deszcz
A z kotem mi nie wyszło.
Czy wiesz, że on wlazł na tuje i miałam wrażenie, że zaraz przeskoczy do sąsiadów?
Wrócił na sznurek na uwięzi.
Przynajmniej jak przeskoczy to będę wiedziała gdzie jest
Agania 19:53, 16 kwi 2021

Joann napisał(a)

I znowu ścieżka wow, ja to wszędzie, gdzie nie zerknę, to ścieżki widzę Super to wygląda. Jakie to płyty?

A ja zakochałam się w rudym
Alija 20:31, 16 kwi 2021

U mnie wody już w nadmiarze, ale przynajmniej śnieg sprzed dwóch dni stopniał.
Mokro, zimno i ponuro, nie cierpię takiej pogody. Pozdrawiam!
April 07:19, 17 kwi 2021

Monia81 napisał(a)
Pędzi wąteczek Jolu u Ciebie, oj pędzi, nadrabiania trochę było ale piękną misę i planowaną miejscówkę pochwalę, bo cudnie będzie wyglądać, no i nowy klonik pogoda tej wiosny nas nie rozpieszcza, jeden dzień ładny a później brzydko, u mnie dzisiaj wieje, głowę chce urwać, ale może i dobrze, bo po wczorajszym dniu to trudno się ruszać... pozdrawiam

Witaj Monia, wcale nie pędzi, zobacz jak długo mnie nie było... mam problemy z organizacją ostatnio.
Misa ciągle nie ruszona, plany sobie, życie sobie. Ale już się nie mogę doczekać. Dokupiłam jeszcze czerwonego klonika właśnie po to żeby przy niej posadzić.
Dziś nawet deszcz mnie nie powstrzyma żeby iść do ogrodu
April 07:21, 17 kwi 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bo to był plan tygodniowy, a Ty chciałaś w jeden dzień go odhaczyć.
Miłego odpoczynku jutro w biurze. Może nie będą Ci zawracać głowy. Czego Ci życzę.

Zobacz, miałam rację by tyrać do końca, bo pogoda mnie totalnie teraz przystopowała.
Jednak dziś trzeba się zmusić, nieważna aura. Zaległości mam olbrzymie.
April 07:25, 17 kwi 2021

tulucy napisał(a)
Mnie o dziwo udało się plan na dziś wykonać. Jakby nie chcieli obiadu, to bym zrobiła coś więcej... Ale cóż zrobić. Czekam na te piękne czasy, kiedy nie dość że sobie, to i mamuni zrobią.
Parocja moja w cieniu też jeszcze ani drgnie.

W tym roku nie robię kompleksowo. Rabaty najpierw oczyściłam. Róż nie tknęłam. Pojedyncze tylko, jak w czymś przeszkadzały. Forsycja dopiero zaczęła u nas, więc nie mam na razie ciśnienia

Lucy, to skandal że chcą obiadu, nie? Ja na szczęście nie gotuję, to działka eMa. Poza tym doszliśmy do takiego konsensusu, że jak nie ma czasu, to po prostu zamawiamy z knajpy i bez stresu Ileż łatwiej się żyje. Poza tym jak ja się zryję w ogrodzie to i tak nie mam siły jeść.
Ogrom prac masz na ten sezon zaplanowane. Powolutku wszystko ogarniesz. Ważne że planik jest fajny i stopniowo możesz go realizować.
April 07:25, 17 kwi 2021

Judith napisał(a)

To wyraz mojej filozofii życiowej .

April 07:27, 17 kwi 2021

Mgduska napisał(a)

Śliczne są, naprawdę je lubię, ale jak czytam o Waszych zmaganiach, to trzymam się wersji, że do niczego mi nie pasują Może kiedyś, na tarasie, ale z jeszcze jednym latać, chować na zimę etc, nie nie nie, nie pasują do mojego ogrodu

Zmagania, zmaganiami a ja dokupiłam kolejnego
Jak mają dobrą miejscówkę to nic im się nie dzieje. Ja swojego przesadziłam, stąd problem.
April 07:29, 17 kwi 2021

antracyt napisał(a)
Mam podobne podejście do tych klonów takie same zresztą jak do różaneczników, za dużo z nimi roboty.

Niestety czasami działamy na przekór logice. Tak nas potrafią zauroczyć. Gratuluję silnej woli.
April 07:30, 17 kwi 2021

Joann napisał(a)

I znowu ścieżka wow, ja to wszędzie, gdzie nie zerknę, to ścieżki widzę Super to wygląda. Jakie to płyty?

To takie same jak na różance, obrzeża chodnikowe. Tutaj jeszcze nie wykończone, nie obsadzone. Ujednolicam ścieżki na całej działce.