Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Anda 19:22, 19 kwi 2021

A wszystko aż lśni
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 19:28, 19 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Ładne masz te zapasy roślinek . Dobrze, że miejsca masz dużo .

Nie tak dużo jak ty ale na ilość miejsca jeszcze nie narzekam. Mogę jedynie narzekać że większość w cieniu i między drzewami. Ale jakoś desperacja mnie pcha i dopinguje i radzę sobie z tematem całkiem, całkiem...

Posadziłam wczoraj ułudkę pod ciemiernikami. Mam mieszane uczucia, czy razem pasuję. Niby lubię połączenie niebieskiego i bordo. Chciałam żeby ułudka wylała mi się na tą robioną właśnie ścieżkę i ją obrosła.

April 19:30, 19 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Aprilku sporo masz tych roślinek. Dużo musisz mieć miejsca na sadzenie

No ujdzie, jeszcze nie brakuje Działka ma prawie 3 tys metrów więc jest gdzie rozwinąć skrzydełka. Ale nachodzić się trzeba. Najgorzej coś zapomnieć z garażu i pracować na drugim końcu... no nogi bolą
April 19:42, 19 kwi 2021

Anda napisał(a)
No to już wiem, co tak pracowicie kopiesz Doły
Piękne zakupy. Twoja praca na pewno nie pójdzie na marne.

Anda, od jakiegoś czasu zaczynam być zadowolona z efektów. Długo na nie czekałam ale już jest fajnie.
Zdarzają się porażki, takie jak z tym klonem palmowym. Miał być najładniejszy, posadzony na samym środku stumetrowej, kwadratowej rabaty. No i kicha. Obcięłam go. Zobacz jaka pokraka została

Musiałam wyciąć cały główny przewodnik.

Pytanie czy tu widać faktycznie chorobę? Czy to uszkodzenie mrozowe lub po prostu nie dał rady po przesadzeniu jesiennym?

A taki był przed cięciem, jeszcze metr wyższy niż ja, chociaż go trochę przycięłam przed przesadzeniem.
Nie wiem czy się uda uratować ale jeszcze próbuję.
antracyt 19:53, 19 kwi 2021

No to się nazywa kupić 200 doniczek wygląda to cudownie i przerażająco zarazem Ja dzisiaj sadziłam, sadziłam i sadziłam...jak co roku papryki i oberżynę do wiader budowlanych, aż mi się wiadra skończyły, a sadzonek została jeszcze połowa... W tym roku przesadziłam z sadzonkami na maxa.
Anda 20:07, 19 kwi 2021

Przekrój klonu wygląda na zmiany chorobowe
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 21:07, 19 kwi 2021

antracyt napisał(a)
No to się nazywa kupić 200 doniczek wygląda to cudownie i przerażająco zarazem Ja dzisiaj sadziłam, sadziłam i sadziłam...jak co roku papryki i oberżynę do wiader budowlanych, aż mi się wiadra skończyły, a sadzonek została jeszcze połowa... W tym roku przesadziłam z sadzonkami na maxa.

o kurczaki pierzaste, uświadomiłaś mi jeszcze istnienie moich wysiewów. Zwykle mi się nie udają ale w tym roku złośliwie obrodziło
April 21:08, 19 kwi 2021

Anda napisał(a)
Przekrój klonu wygląda na zmiany chorobowe

Czyli jednak No to klops w pomidorach...
mrokasia 21:15, 19 kwi 2021

No to ładnie pani poszalałaś z tymi zakupami .
jolanka 21:22, 19 kwi 2021

Jola, ten klon to będzie do wycięcia
To będzie chyba ta werticilioza co u mnie. Możesz próbować tymi bakteriami podlać, które dziewczyny polecały ale Mazan przekonał mńie, ze to raczej walka z wiatrakami. Mojemu klonikowi schły listki, potem całe gałązki i też najpierw w połowie drzewka.

„Doniczkowo” jesteś lepsza ode mnie