Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 18:15, 11 kwi 2021

Kasya napisał(a)
Jola a jak parocja ? Ja juz po swoich płacze u mrokasi ruszyła...

Na razie nic ale się nie zniechęcam. Gałązki są elastyczne.
April 18:16, 11 kwi 2021

mrokasia napisał(a)
Joluś, ja właśnie wróciłam ze spaceru z psami, usiadłam na chwilę na tarasie i ruszam do boju .

Kasia, cierpliwości, może moja ma więcej słońca.

No właśnie, Kasi jest na cieplejszej miejscówce, nie ma co panikować.
April 18:19, 11 kwi 2021

Judith napisał(a)

Nic na siłę. Praca w ogrodzie ma być przyjemnością. Nie zrobisz dziś, zrobisz jutro. Albo za tydzień. A może za 2.
Siedź na kanapie bez poczucia winy! .

Nie, nie, nie, takie teksty to nie do mnie
Pojęczałam i na pięć godzin poszłam do ogrodu
Wszystko mnie boli, nie dałam rady wykonać planu czyli oczyścić różanki. Za dużo tam było do cięcia. I róże i cisy i bukszpany, powojniki. A ja kompleksowo robiłam.
April 18:19, 11 kwi 2021

sarenka napisał(a)
Kasia,a Parocje masz na słońcu? Moja chyba ruszyła,ale ona na słoneczku. Widzę też po hortensjach,że te które są na słońcu ruszają a te co w półcieniu to jeszcze śpią...

Słusznie, przydałoby się dziewczynie trochę cierpliwości
April 18:22, 11 kwi 2021

Alija napisał(a)

Czasem tak jest, że nie można się zebrać w sobie, ale jak pisze Judith, nic na siłę!
Czasem trzeba odpocząć. Będziesz w nastroju, zrobisz dwa razy więcej w krótszym czasie. Miłej niedzieli.

Będę odpoczywać jak będzie padał deszcz. Z moim areałem nie mogę sobie pozwolić na lenistwo. Zrobiłam bardzo dużo ale niestety nie wykonałam planu. Chyba trochę plan był na wyrost
Jutro pojadę do biura, to odpocznę, przynajmniej fizycznie
A pogoda była dziś cudna, mam nadzieję że u wszystkich
Monia81 18:30, 11 kwi 2021

Pędzi wąteczek Jolu u Ciebie, oj pędzi, nadrabiania trochę było ale piękną misę i planowaną miejscówkę pochwalę, bo cudnie będzie wyglądać, no i nowy klonik pogoda tej wiosny nas nie rozpieszcza, jeden dzień ładny a później brzydko, u mnie dzisiaj wieje, głowę chce urwać, ale może i dobrze, bo po wczorajszym dniu to trudno się ruszać... pozdrawiam
Gruszka_na_w... 20:43, 11 kwi 2021

April napisał(a)

Będę odpoczywać jak będzie padał deszcz. Z moim areałem nie mogę sobie pozwolić na lenistwo. Zrobiłam bardzo dużo ale niestety nie wykonałam planu. Chyba trochę plan był na wyrost
Jutro pojadę do biura, to odpocznę, przynajmniej fizycznie
A pogoda była dziś cudna, mam nadzieję że u wszystkich

Bo to był plan tygodniowy, a Ty chciałaś w jeden dzień go odhaczyć.
Miłego odpoczynku jutro w biurze. Może nie będą Ci zawracać głowy. Czego Ci życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 22:02, 11 kwi 2021

Mnie o dziwo udało się plan na dziś wykonać. Jakby nie chcieli obiadu, to bym zrobiła coś więcej... Ale cóż zrobić. Czekam na te piękne czasy, kiedy nie dość że sobie, to i mamuni zrobią.
Parocja moja w cieniu też jeszcze ani drgnie.

W tym roku nie robię kompleksowo. Rabaty najpierw oczyściłam. Róż nie tknęłam. Pojedyncze tylko, jak w czymś przeszkadzały. Forsycja dopiero zaczęła u nas, więc nie mam na razie ciśnienia
Judith 23:19, 11 kwi 2021

April napisał(a)

Nie, nie, nie, takie teksty to nie do mnie.

To wyraz mojej filozofii życiowej .
Mgduska 10:26, 12 kwi 2021

April napisał(a)

Tak, klony palmowe robią z nami co chcą

Śliczne są, naprawdę je lubię, ale jak czytam o Waszych zmaganiach, to trzymam się wersji, że do niczego mi nie pasują Może kiedyś, na tarasie, ale z jeszcze jednym latać, chować na zimę etc, nie nie nie, nie pasują do mojego ogrodu