Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Anda 08:16, 18 kwi 2021

Aprilku, a co Ty tak pracowicie przekopujesz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
SlonecznyOgrod 08:47, 18 kwi 2021

Coś ściemniasz z tą starością... Nie wierzę Ci ☺️
To chyba u mnie więcej padało ostatnio, bo cały czas jest wilgoć w ziemi a teraz to już nawet mokro
April 18:23, 19 kwi 2021

Kasya napisał(a)

Nie narzekaj, ja jeszcze nie popracowałam a boli...w prawdzie nie kolanko a kręgosłup ale tez ledwo się ruszam

To współczuję, przerobiłam temat w zeszłym roku.
A w tym roku najwyraźniej ktoś rzucił kostką i wyszło że ma mnie boleć kolanko. Pies ganiał, nie złamie mnie to, bandaż na sztywno i do boju Słońce mnie napędza
April 18:38, 19 kwi 2021

Anda napisał(a)
Aprilku, a co Ty tak pracowicie przekopujesz?

Ewcia, a co ja mogę przekopywać. Las przekopuję, sypię piasek z jednego miejsca na inne W amoku zimowym nazamawiałam różności to teraz mam jakieś 200 doniczek do posadzenia. W piasku nie posadzę bo szkoda kasy. Więc trzeba wydać kolejną kasę na ziemię i obornik i sadzić, żeby spełniać swoje marzenia, albo realizować urojenia- niepotrzebne skreślić

Ponieważ odzyskałam internet w laptopie, to mogę nawet wstawić zdjęcia na dowód mojej niepoczytalności. Potrójny rządek pod garażem

Zastawiona 1/3 tarasu, co by zacisznie miały.

I jeszcze rządki buków poupychane w dużych donicach, okryte agro, bo minusy były.

I jeszcze moje buczki .... no już nie będę pokazywać
April 18:46, 19 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Coś ściemniasz z tą starością... Nie wierzę Ci ☺️
To chyba u mnie więcej padało ostatnio, bo cały czas jest wilgoć w ziemi a teraz to już nawet mokro

Oj niestety, już dawno z górki i z jednej strony nie mogę się doczekać emerytury a z drugiej zrzędzę że ten czas tak szybko mija. To się nazywa dopiero paradoks.

Z deszczu jestem przeszczęśliwa. U mnie notoryczna susza, już podlewać zaczęłam nawet. A teraz popadało, zrobiło się ciepełko, to i rabaty zaczynają być zielone tą pierwszą, najbardziej soczystą zielenią

TAR 18:48, 19 kwi 2021

April, zaszalałaś kobieto. Przy Tobie to mam pikusie do wsadzenia. W środe jedziemy za to po panele ogrodzeniowe na ostatni boczek ogrodzenia.
Agatorek 18:55, 19 kwi 2021

Ładne masz te zapasy roślinek . Dobrze, że miejsca masz dużo .

MiluniaB 19:07, 19 kwi 2021

Aprilku sporo masz tych roślinek. Dużo musisz mieć miejsca na sadzenie
Anda 19:10, 19 kwi 2021

No to już wiem, co tak pracowicie kopiesz Doły
Piękne zakupy. Twoja praca na pewno nie pójdzie na marne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 19:19, 19 kwi 2021

TAR napisał(a)
April, zaszalałaś kobieto. Przy Tobie to mam pikusie do wsadzenia. W środe jedziemy za to po panele ogrodzeniowe na ostatni boczek ogrodzenia.

He, he, he Zawsze robiłam zakupy niemal hurtowe ale tym razem to już straciłam kontrolę i popłynęłam na maxa

Za to dziś nie sadziłam. Wróciłam z pracy i ułożyłam kolejne 6 płyt na ścieżce do misy. Choć przyznam że chore kolanko niemal do mnie mówiło i robiło wszystko żebym się zniechęciła do tej pracy

Zdjęcia robocze więc bajzel wokół. Jak dojadę do końca czyli jeszcze dwie płyty i zakręt w prawo, to będę wiedziała na jakiej wysokości obsadzić misę i zacznie się to najciekawsze czyli obsadzanie wokół misy.

Mężuś w międzyczasie umył tarasy i mebelki