Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Martka 21:35, 26 lip 2022

Kwartetowy ogród może zachwycać, ale jest jakiś fenomen w tym, że można śledzić ogród poprzez poczynania właścicielki. Że można "czytać" ogród, nie tylko oglądać. Współodczuwać emocje, dylematy i radości. W tym sensie Twój ogród jest mi znacznie bliższy i przez to łatwiej mi popadać w zachwyty uruchomić marzenia co czynię biegając pomiędzy deszczem i słoikami
TAR 15:39, 27 lip 2022

jestem, przeczytalam i wcale nie mialam do nadrobiena za duzo

ogolnie super i u Ciebie i u Kwarteta takze ten tego - zarabiscie

mi moj Franken umarl, nie wiem co sie stalo, wysadzilam go z donicy do bardzo fajnej dobrej ziemi a on wzial i usechł. Korzen mial czysty, miejscowke super. co moze byc przyczyną tego niepowodzenia?
zaczekam do wiosny bo moze tylko listki z szoku mu poumieraly a wiosna pusci nowe
TAR 15:40, 27 lip 2022

i chyba powoli bede sie musiala zapisac do watku projektowego, robie pierwsze przymiarki do ogrodu
April 16:51, 27 lip 2022

olciamanolcia napisał(a)

Widziałam :- stipowo jeżówkowo super
Tawuly śliczne moje rosły ładnie do czasu. Później zachorowały . Pomimo oprysków ścięcia do zera po którym pieknie odbiły dalej chorowały

Justyna, stipa i werbena to jest to czego Ani bardzo zazdroszczę, bo u mnie się nie sieją. Ciągle jeżdżę do niej na szaber bo ona pieli takie skarby
No właśnie tawuły wydają mi się jednak delikatne i kapryśne. Trudno, nie można mieć wszystkiego
April 17:04, 27 lip 2022

Mirka napisał(a)
Tak wiem widziałam na filmikach jak on działa .

April 17:37, 27 lip 2022

Mgduska napisał(a)

Pewnie, że podziwiam, co mam nie podziwiać. Ale nie mylę Waszych ogrodów - TWÓJ miałam na myśli

Bardzo mi miło
April 17:39, 27 lip 2022

Agatorek napisał(a)

Jak ogrodówki, to ja nie chcę . Ale trzeba przyznać, że są cudowne!

Wiem, wiem. Ja też się nad nią zastanawiałam ale zrezygnowałam z żalem. Choć teraz nawet miałabym pomysł na posadzenie
Na żywo jest absolutnie boska
April 17:42, 27 lip 2022

Nowa12 napisał(a)
Ja mam wrażenie że tawułki w całym ogrodzie potrzebują najwięcej wody . Nic mi tak nie schnie jak one przy braku deszczu. Może jakbym je dała do głebokiego cienia a są w półcieniu.

No właśnie, dużo wody. To nie jest przyszłościowa roślina. Poza tym nie wiem czy przesadzenie do zupełnego cienia odniosłoby zamierzony efekt i czy by kwitły. Chyba mimo wszystko potrzebują trochę słońca.
April 17:58, 27 lip 2022

tulucy napisał(a)
Jola, Ty się nie kryguj. Twojego kawałka świata nie da się pomylić z Kwartetowym. Nie do porównania, choć oba piękne i niepowtarzalne. I planuję w końcu Twój sobie przypomnieć naocznie, o ile jeszcze zechcesz mnie wpuścić

Ja tak na wszelki wypadek piszę, żeby nikt się nie pomylił
Lucy, możesz zajrzeć w każdej chwili. Poza niedzielą to jestem codziennie w domu, jutro i pojutrze mam urlop. Tak więc jak masz ochotę to zapraszam Niby czemu nie miałabym cię nie wpuścić?
April 18:00, 27 lip 2022

ewsyg napisał(a)
Byłam, spacerowałam i nacieszyłam oczy pięknymi roślinami. Zaskoczona jestem, ze masz tak dużo kolorowych kwiatów. Pięknie, bardzo pięknie.

Ewo, dziękuję za wizytę i pochwały. U mnie wprawdzie większość rabat półcienistych ale mam też jedną "prawie" słoneczną i upycham tam co się tylko da, więc jest na gęsto. Poza tym testuję wytrzymałość roślin na niedobór słońca No trzeba sobie jakoś radzić