Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Martka 09:58, 29 lip 2022

April napisał(a)
Teraz mój ogródek

Urocze zdjęcie z sierpówką! Jolu, nic chyba nie napiszę, siedzę pozytywnie oszołomiona po obejrzeniu kolejnych porcji zdjęć. Ty podbijasz las, las podbija serca, takie są efekty uboczne
Judith 10:24, 29 lip 2022

Przepięknie!
Twoja donica wbija mi sie w podświadomość... Gdzieś głęboko w czeluściach mojego umysłu zaczyna się rozkminka, gdzie u mnie taka usadowić .
lilarose 11:36, 29 lip 2022

ach
TAR 12:22, 29 lip 2022

April napisał(a)

Cześć Tarcia. No ja jakoś nieczasowa ostatnio. Więc czytania i oglądania mało.
Zaskoczyłaś mnie odejściem Frankena. Ja właśnie posadziłam dwa. Został mi jeszcze Silbertaler.
Może buki nie lubią przesadzania? A może przesuszyłaś, w donicy łatwo o to, sama się przekonałam. Generalnie trudno mi gdybać bo jeszcze nie uśmierciłam buka poza tymi co kupowałam z gołym korzeniem. Połowa mi z zakupionych sadzonek nie ruszyła. Może one po prostu wrażliwe, kapryśne i nie do przewidzenia. Tak czy siak bardzo szkoda, ale oczywiście próbuj jeszcze, nie wyrzucaj.

Z niecierpliwością czekam na twój nowy wątek ogrodowy. Masz już ogólne założenia, jakiego stylu będziesz się trzymać?

codziennie podlewany, podobnie asplenifolia ale ten wsadzilam do ziemi i odzyl, Frankensztajn niestety nie, codziennie go podlewam. zobaczymy, juz mu powiedzialm ze jak nie ruszy to wciry dostanie

mam juz przeblyski, styl raczej dziko lesny podobne klimaty jak u Ciebie czy Izy, to akurat wymusza (z czego sie ciesze) ogolny wyglad dzialki. inny bylby smieszny i nie pasujacy. chce by ta czesc oswojona przy domu byla spokojniejsza i plynnie wtapiala sie w moj las. w lesie raczej nie planuje bynajmniej teraz zadnych ruchow nasadzeniowych. trawy tyle co na sciezki by przejsc, glownie rabaty, woda, planuje wybudowac sciane fontanne. ale na pewno nie w tym roku. zobaczymy jak bedzie. teraz skupiam sie wciaz na budowie, musze podopinac szczegoly, pracuje nad ogrodzeniem, kostka, porzsdkowaniem terenu ale musze juz do wykonczeniowki usiasc i wybrac sprzety do lazienkki, tapety, farby itp.
no i jeszcze moj starszy piesio wymaga duzo czasu, opieki i milosci. okropnie sie pochorowal i od miesiaca ledwo zipie, myslelismy ze to juz ten czas ale jest waleczny i zaczyna chorobe powoli pokonywac. choc nie wiemy czy dotrwa do konca budowy chcielibysmy by pomieszkal w nowym domku, byl z nami przy kazdej budowie.
malgol 13:26, 29 lip 2022

April napisał(a)

No zakatek z ławeczkami jest rewelacyjny O misie oczywiście juz nie wspominam Ta różowa hortka to jakaś Anabelka?
Gdybys mogła rzucić okiem na fotke mojej u mnie i stwierdzić w czym tkwi problem mojej..
Gruszka_na_w... 14:32, 29 lip 2022

Jestem Ci ogromnie wdzięczna, że chciało Ci się włożyć w ogród tyle serca i ciężkiej pracy. Dzięki temu mam możliwość pooglądania pięknych zdjęć. Cudowne zakątki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
lilarose 22:29, 29 lip 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jestem Ci ogromnie wdzięczna, że chciało Ci się włożyć w ogród tyle serca i ciężkiej pracy. Dzięki temu mam możliwość pooglądania pięknych zdjęć. Cudowne zakątki.

lubię to
Alija 22:47, 29 lip 2022

April napisał(a)

Jak miło pooglądać zdjęcia z twojego ogrodu.
A strażnik pilnuje.
ewsyg 21:32, 30 lip 2022

Kochana, cudny ogród i piękne zdjęcia. Taki tu u Ciebie spokój i swoisty mikroklimat. Miło jest posiedzieć u Ciebie na ławeczce.
Pozdrawiam
Agatorek 00:33, 31 lip 2022

April napisał(a)

Wiem, wiem. Ja też się nad nią zastanawiałam ale zrezygnowałam z żalem. Choć teraz nawet miałabym pomysł na posadzenie
Na żywo jest absolutnie boska

Wierzę
Ale chyba poprzestanę na różowych annabelkach. Wkrótce .

Piękne fotki, tzn piękny ogród Różowo- zielony (moje kolory ) i rudy kociak ❤️
Misa jest świetna, ale u mnie psy by w niej leżały na zmianę