Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

tulucy 21:46, 27 lip 2022

Jolu, bo zwlekam i przeciągam
Kordina 22:01, 27 lip 2022

TAR napisał(a)
jestem, przeczytalam i wcale nie mialam do nadrobiena za duzo

ogolnie super i u Ciebie i u Kwarteta takze ten tego - zarabiscie

mi moj Franken umarl, nie wiem co sie stalo, wysadzilam go z donicy do bardzo fajnej dobrej ziemi a on wzial i usechł. Korzen mial czysty, miejscowke super. co moze byc przyczyną tego niepowodzenia?
zaczekam do wiosny bo moze tylko listki z szoku mu poumieraly a wiosna pusci nowe

Porządnie go podlej i daj mu szansę
Zakładaj Koleżanko swój wątek, powodzenia
April 07:18, 28 lip 2022

Martka napisał(a)
Kwartetowy ogród może zachwycać, ale jest jakiś fenomen w tym, że można śledzić ogród poprzez poczynania właścicielki. Że można "czytać" ogród, nie tylko oglądać. Współodczuwać emocje, dylematy i radości. W tym sensie Twój ogród jest mi znacznie bliższy i przez to łatwiej mi popadać w zachwyty uruchomić marzenia co czynię biegając pomiędzy deszczem i słoikami

Tak ładnie napisałaś że nie wiem co odpowiedzieć
Ale masz rację. Choć uwielbiam Kwartetowy ogród, zachłystuję się u niej kwieciem, możliwościami jakie daje słońce, doskonałymi i niebanalnymi kompozycjami. To jednak ogród Ursy czy innych dziewczyn tworzących leśne rabaty, (bo tak typowego w lesie jak mój to chyba nie ma) są mi znacznie bliższe. Oglądam je wtedy z innym nastawienie. Wówczas patrzę pod kątem inspiracji. To tak jak mam z samochodami, są jednorożce do których wzdycham i są takie, które chciałabym mieć i jest to realne
April 07:26, 28 lip 2022

TAR napisał(a)
jestem, przeczytalam i wcale nie mialam do nadrobiena za duzo

ogolnie super i u Ciebie i u Kwarteta takze ten tego - zarabiscie

mi moj Franken umarl, nie wiem co sie stalo, wysadzilam go z donicy do bardzo fajnej dobrej ziemi a on wzial i usechł. Korzen mial czysty, miejscowke super. co moze byc przyczyną tego niepowodzenia?
zaczekam do wiosny bo moze tylko listki z szoku mu poumieraly a wiosna pusci nowe

Cześć Tarcia. No ja jakoś nieczasowa ostatnio. Więc czytania i oglądania mało.
Zaskoczyłaś mnie odejściem Frankena. Ja właśnie posadziłam dwa. Został mi jeszcze Silbertaler.
Może buki nie lubią przesadzania? A może przesuszyłaś, w donicy łatwo o to, sama się przekonałam. Generalnie trudno mi gdybać bo jeszcze nie uśmierciłam buka poza tymi co kupowałam z gołym korzeniem. Połowa mi z zakupionych sadzonek nie ruszyła. Może one po prostu wrażliwe, kapryśne i nie do przewidzenia. Tak czy siak bardzo szkoda, ale oczywiście próbuj jeszcze, nie wyrzucaj.

Z niecierpliwością czekam na twój nowy wątek ogrodowy. Masz już ogólne założenia, jakiego stylu będziesz się trzymać?
April 07:27, 28 lip 2022

tulucy napisał(a)
Jolu, bo zwlekam i przeciągam

Lucy, no samo życie
April 07:27, 28 lip 2022

Kordina napisał(a)

Porządnie go podlej i daj mu szansę
Zakładaj Koleżanko swój wątek, powodzenia

Popieram
sylwia_slomc... 14:09, 28 lip 2022

O znowu się załapałam na ucztę ogrodową
Aprilko Twój magiczny leśny klimat kocham, Ogród Kwartecika też ma w sobie magię choć zupełnie innej kategorii. Oba zachwycają
Judith 14:16, 28 lip 2022

April napisał(a)

U mnie tawułki też zanikły. Za sucho mają mimo podlewania. Choć u Ursy widziałam że sobie radzą.
Te zdjęcia to z ogrodu Ani Kwartet, ona ma wilgotno i bardzo żyzną, świetnie przygotowaną ziemię. Dlatego tawułki ma śliczne.

No pacz, Pani! - jak mogłam się tak pomylić! . U Ciebie bujnie i u Kwarteta bujnie - no i pomyłka gotowa .
April 06:49, 29 lip 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
O znowu się załapałam na ucztę ogrodową
Aprilko Twój magiczny leśny klimat kocham, Ogród Kwartecika też ma w sobie magię choć zupełnie innej kategorii. Oba zachwycają

Sylwia dziękuję. Tak to bywa że pragnie się tego czego się nie ma
April 06:50, 29 lip 2022

Judith napisał(a)

No pacz, Pani! - jak mogłam się tak pomylić! . U Ciebie bujnie i u Kwarteta bujnie - no i pomyłka gotowa .

Taka pomyłka to dla mnie zaszczyt.