Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Mary 00:17, 27 kwi 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
A u mnie thiarelle kiepsko ostatnio bo mi je coś w korzeniach podżarło i już myślę czy nie opuchlaki, ale nory też były. Czekam czy z tych co w zeszłym roku w lasku rozsadziłam cokolwiek będzie, bo jak nie to te z podwórka chyba gdzieś ewakuuję by nie stracić ich do reszty...

Ja się właśnie z powodu opuchlaków pogniewałam z tiarellami.
Magleska 07:00, 27 kwi 2023

Aprilku za każdym razem ,jak dasz fotki to wzdycham i pieję z zachwytu
warto się było tak napracować ,bo masz naprawdę rewelacyjny cudny ogród
April 07:45, 27 kwi 2023

TAR napisał(a)

eee jak tak szybko zapomnialas to sie nie narobilas

No dobrze że jesteś daleko, bo jak bym cię tak... Zobaczę jak ty się teraz w swoim lesie "nienarobisz"
April 07:47, 27 kwi 2023

anabuko1 napisał(a)
Jolu, pracusiu, jak tak tam twoja dębolistna już wypuszcza listki.
U mojej listki coraz większe .

Aniu, nieśmiało coś tam puszcza Choć pewnie teraz przymrozki ją spowolnią. Dziś rano zero. Jak ja się wczoraj naszarpałam znosząc te wszystkie doniczki z roślinami do posadzenia, tymi co wykopałam i donicami z tarasu. Bałam się że przymrozi. Dzisiejsza noc też ma być taka zimna
April 07:54, 27 kwi 2023

Mary napisał(a)

O! Super. Ta odpowiedź bardzo mi pasuje. Kupiłam taki 2 lata temu, a potem nie bardzo wiedziałam gdzie posadzić, więc jest nadal zadołowany w donicy. W ubiegłym roku już sądziłam, że się pożegnał (i rozwiązał mój problem z posadzeniem), ale tej wiosny jakby ożył.
To będę miała teraz możliwość obserwacji, gdzie Ty go posadzisz w swoim pięknym cienistym królestwie i jak się będzie w cieniu sprawował.

Już mam takiego w innym miejscu, miałam przesadzić bo upchnięty w rogu między świerkiem, miskantem a różą. Ale jak trafiła się okazja to dokupiłam. Dobrze sobie radzi również w półcieniu więc możesz szaleć. U mnie będzie na tle choin kanadyjskich. Chyba że koncepcja znów ulegnie zmianie, bo mam tyle roślin na jedną, małą rabatę że mi się chyba nie pomieszczą
April 07:54, 27 kwi 2023

Johanka77 napisał(a)

Jeziorany są dokończone. I są moje

To fajnie
April 07:57, 27 kwi 2023

Mgduska napisał(a)

Matulu, jak pięknie! I to tło - drugi las!!! Ja wiem, że Cię sporo kosztuje urządzanie tego lasu, ale te widoki, które tworzysz, naprawdę podziwiam z otwartą buzią i sercem przebitym zazdrością

Nie ma czego zazdrościć, nie mam siły i nie mam kiedy się tym cieszyć. Ciągle zapitalam Więc miło jak lejesz miodek na moje zmęczone serducho
Wiesz jak fajnie na rabacie wysiały się twoje maczki. Już nie muszę walczyć z doniczkami w domu. Będę tylko przenosić w "wygodniejsze miejsca".
April 08:00, 27 kwi 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
A u mnie thiarelle kiepsko ostatnio bo mi je coś w korzeniach podżarło i już myślę czy nie opuchlaki, ale nory też były. Czekam czy z tych co w zeszłym roku w lasku rozsadziłam cokolwiek będzie, bo jak nie to te z podwórka chyba gdzieś ewakuuję by nie stracić ich do reszty...

Ja zauważyłam że one jakby się obudziły po ostatnim przesadzaniu. Fakt że dostały dobroci aż nieprzyzwoicie. Ale im to służy. Ja chyba nie mam opuchlaków bo zarówno tiarelle i żurawki szaleją u mnie dość odważnie. Przynajmniej jedna plaga mnie na razie omija.
Za to kolejny rok nie będę miała kwiatów na magnolii Elizabeth. Coś je wyjada, na pół.

Wszystkie pączki są takie. Płakać się chce
April 08:09, 27 kwi 2023

Za to Wildcat się postarała. W zeszły roku miała tylko 8 kwiatów. W tym kilka razy więcej.

Jak co roku będzie taki przyrost to jestem na TAK

jolanka 08:36, 27 kwi 2023

April napisał(a)

Za to kolejny rok nie będę miała kwiatów na magnolii Elizabeth. Coś je wyjada, na pół.

Wszystkie pączki są takie. Płakać się chce

Ja też nie będę oglądać kwiatów Elizabeth. Wszystkie pąki zjadły Ptaszorki. Twoje być może też
W przyszłym roku to chyba założę jakieś osłonki