Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Johanka77 12:53, 26 kwi 2023

April napisał(a)

No cześć, czytałam o twoim nieszczęściu. Jak tu ogród obrabiać. Chociaż akurat po twoim nie widać że ogrodniczka nie w pełni sprawna. Dobrze że zdążyłaś ogarnąć przed. Czyściutko, wszystko rośnie pod linijkę

Kochana jesteś!
Czyściutko to nie jest. Na każdej rabacie leżą źdźbła miskantów i chwasty zaczynają sypać się na potęgę. Przed wypadkiem zrobiłam większość, a potem pomógł mi ex-mąż i córka.
Nie ma jak to się rozwieść i połamać… naprawia stosunku jak nic (te komunikacyjne oczywiście)

Edit: Twoja metamorfoza rabat rok do roku obłędna! Nadal pozostajesz moją największą inspiracją dla jeziora.
April 12:54, 26 kwi 2023

Magara napisał(a)
Moja Iron od Ciebie już kwiatki pokazuje

Będzie Pani zadowolona Ona chyba ciut niższa niż Sylvan Lace, bardziej plackowata ale ja ją uwielbian. Sylvan jeszcze za młoda była do dzielenia, bałam się że ukatrupię jak brunnerę białą. Tarelki mają rozłożyste liście ale pędy trzymają się mocno "w kupie" w środeczku. Nie jestem chirurgiem Wolę sobie dać czasem spokój
April 12:57, 26 kwi 2023

Monika83 napisał(a)
Powiem szczerze że nie wygląda ta rabata na tworzoną 3miechy wstecz, raczej jak by miała za sobą 2 sezony miejsce im podpasowało to rosną jak na drożdżach a rabata z paprociowiskiem cytowana przez Agnieszkę Agatorek jest cudna

Obornika nie żałowałam, to fakt Mam jeszcze ze 200 worków przygotowanych na ten sezon ale coraz mniej siły żeby go rozwieźć. Będzie jak znalazł na przyszły sezon.
Miło mi że się podoba Ukształtowanie terenu powoduje że nie widać ścieżek a są szerokie, na 1,5 metra. Rabaty się zlewają w jedno
Judith 13:23, 26 kwi 2023

April, tiarelle lada moment zakwitną, jak sądzisz - można je teraz dzielić czy lepiej zaczekać aż przekwitną?
April 13:43, 26 kwi 2023

Johanka77 napisał(a)

Kochana jesteś!
Czyściutko to nie jest. Na każdej rabacie leżą źdźbła miskantów i chwasty zaczynają sypać się na potęgę. Przed wypadkiem zrobiłam większość, a potem pomógł mi ex-mąż i córka.
Nie ma jak to się rozwieść i połamać… naprawia stosunku jak nic (te komunikacyjne oczywiście)

Edit: Twoja metamorfoza rabat rok do roku obłędna! Nadal pozostajesz moją największą inspiracją dla jeziora.

To miałaś ostatnio ciekawe życie - jak w tym chińskim przysłowiu
Ale teraz najważniejszy powrót do zdrowia. Oby bez dalszych komplikacji
Buziak
April 13:44, 26 kwi 2023

Judith napisał(a)
April, tiarelle lada moment zakwitną, jak sądzisz - można je teraz dzielić czy lepiej zaczekać aż przekwitną?

ja jeszcze kilka dni temu dzieliłam.... ale wiesz, każdy robi co mu w duszy gra Zawsze jakieś minimalne straty na kwiatach będziesz mieć. Wszystko zależy od tego jak duża kępa. Jak mocne masz parcie
Judith 13:51, 26 kwi 2023

April napisał(a)

ja jeszcze kilka dni temu dzieliłam.... ale wiesz, każdy robi co mu w duszy gra Zawsze jakieś minimalne straty na kwiatach będziesz mieć. Wszystko zależy od tego jak duża kępa. Jak mocne masz parcie

Parcie mam mocne, a tiarella długo kwitnie, zatem sama rozumiesz .
Postanowione - teraz dzielę, a co!
April 13:57, 26 kwi 2023

Tak, rozumiem, już podzielona
Johanka77 14:03, 26 kwi 2023

Cmok!
TAR 14:15, 26 kwi 2023

April napisał(a)

Powiem ci że sama nie wierzyłam, aż sprawdzałam daty, czy ja to faktycznie robiłam w zeszłym roku? No faktycznie Szybko zapomniałam

eee jak tak szybko zapomnialas to sie nie narobilas